Google slipper sin ChatGPT-konkurrent løs: Ventelisten til Bard er åben i UK og USA

22. marts kl. 09:24
Google
Illustration: Pressefoto/Google.
Googles chatbot Bard har til hensigt at »at hjælpe folk med at øge deres produktivitet, fremskynde deres ideer og sætte skub i deres nysgerrighed,« lyder det.
Artiklen er ældre end 30 dage

Google lader nu amerikanske og britiske brugere sig skrive op på en venteliste, der giver adgang til søgemaskinens chatbot Bard, som tilsvarende OpenAI's ChatGPT giver brugere mulighed for at stille spørgsmål til og få svar fra en kunstig intelligens.

Det skriver The Verge.

Læs også: Ny vismandsrapport: Automatisering øger den økonomiske ulighed mellem ansatte og virksomhedsejere

Googler understreger, at Bard er et tidligt eksperiment, der ikke kan erstatte google-søgningen, men i stedet har til hensigt at »at hjælpe folk med at øge deres produktivitet, fremskynde deres ideer og sætte skub i deres nysgerrighed,« som det lyder i en blog post fra to af Bard-projektets ledere, Sissie Hsiao og Eli Collins.

Artiklen fortsætter efter annoncen

The Verge vurderer i en bedømmelse, at Bard i store træk har samme anvendelsesmuligheder som de to konkurrenter ChatGPT og Microsofts nye version af Bing, der bygger på GPT4. Derudover er Bard hurtigere end konkurrenterne, men det kan ifølge The Verge skyldes færre brugere. I modsætning til Bing tilføjer Bard dog kun i særlige tilfælde kildehenvisninger i svarene på brugernes spørgsmål.

Læs også: Aalborg Universitets it-specialistuddannelser får 33 procent flere ansøgere på et år

Med blandt andet introduktionen af ChatGPT hviler der et stort pres på Googles skuldre for at demonstrere over for omverdenen, at søgemaskine-giganten stadig er førende inde for sprogteknologi, lyder det i en analyse fra DataTech's redaktør, Therese Moreau.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger