Google skruer bissen på: Ikke mere gammel Android på nye telefoner

18. februar 2014 kl. 16:333
Det skal være slut med nye telefoner, der kommer med oldgammel Android 2.3. Nu vil Google tvinge producenterne til at bruge nyeste Android-version.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Hvis I vil have hele pakken, inklusive Google-tjenester, skal I fremover stramme op og bruge den nyeste version af Android på jeres telefoner.

Sådan kan et lækket dokument, som Google har sendt til mindst én af de store mobilproducenter, kort opsummeres. Og dermed forsøger Google nu for alvor at få stoppet den fragmentering, der kan gøre det indviklet at være Android-udvikler. Det skriver Phonearena.com.

Mens Android på papiret er et åbent system, som producenterne kan bruge, som de har lyst, er praksis helt anderledes. Google har nemlig ’udsultet’ Android-basen og bruger i stedet alle kræfter på den overbygning, der er døbt GMS (Google Mobile Services), der inkluderer Google Maps og adgang til Play-butikken.

Mobilproducenterne må dermed vælge enten hele pakken, og leve op til Googles forskellige krav, eller nøjes med en helt basal og utilsvarende Android-platform, uden adgang til Googles Play-butik.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det nye krav lyder mere præcist, at producenterne har ni måneder efter lanceringen af en ny Android-version til at skifte alle deres telefoner over. Derefter bliver det forbudt at bruge den tidligere version, hvis man vil være med i GMS-klubben.

En af grundene til, at mobilproducenterne har holdt fast i Gingerbread-versionen fra 2010, har været højere hardware-krav fra nyere versioner. Men Google mener at have løst problemet nu med Android 4.4 Kitkat, der kan køre med 512 megabyte RAM og dermed også kan bruges på billigere telefoner.

Den mest udbredte udgave af Android er nu Jelly Bean (4.1-4.3), som i starten af februar blev brugt af 61 procent af verdens Android-enheder. Men den gamle Gingerbread (2.3) blev stadig brugt af hver femte enhed, mens den ret nye Kitkat (4.4) foreløbigt kun er nået ud til knap to procent af Android-dimserne.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
19. februar 2014 kl. 13:54

--- for at opdatere Android på f.eks. en Samsung tablet?

Nogle sørger i hvert fald for at der kommer en ny opdatering en gang imellem. Både min søn og jeg har lige fået besked om at der var en en ny opdatering til vore tablets - efter opdateringen kører de nu 4.2.2 (kan ikke huske hvilken version der var før). Vores begejstring er meget behersket --- alle vore egne genveje er nemlig forsvundet som dug for solen :-(

1
18. februar 2014 kl. 17:31

"In other words, we all have nine months to get new products on the latest platform after its public release"

Som jeg læser det, så er mobilproducenterne ikke tvunget til at opdatere gamle mobiltelefoner med nye Android versioner. De må blot ikke bruge en Android version som er ældre end 9 måneder på NYE hardware lanceringer - på lanceringsdatoen.