Google skærer 80 procent af prisen for online-lagerplads

Konkurrencen mellem Dropbox, Google Drev og Microsofts OneDrive spidser til. Nu kan du få en terabyte hos Google for 54 kroner om måneden.

Før kostede det 50 dollars om måneden at få én terabyte lagerplads i Googles sky - nu koster det ti dollars, altså 54 kroner om måneden.

Google markerer nemlig 2-årsfødselsdag for Google Drev med at sænke priserne på ekstra plads markant. Man får som tidligere de første 15 gigabyte gratis, og fremover koster det så 1,99 dollar (11 kroner) for 100 gigabyte oveni, og 9,99 dollars (54 kroner) for en hel terabyte. Det skriver Google i et blogindlæg.

Dermed skyder Google sandsynligvis en ny priskrig i gang på markedet for onlinedrev, hvor først Dropbox blev populært, men som Google, Apple og Microsoft også siden har kastet sig over med stor iver.

Hos Dropbox koster det i dag 9,99 dollars om måneden at få 100 gigabyte lagerplads oven i de første par gratis gigabyte, hvilket dermed er fem gange dyrere end Googles nye priser.

Microsofts nyligt omdøbte tjeneste OneDrive, der tidligere hed SkyDrive, tilbyder 7 gigabyte gratis lagerplads og opkræver 50 dollars om året for 100 gigabyte.

De årlige priser for at placere de uvurderlige familiefotos på en server i sikkerhed langt væk bliver dermed - med lidt rabat hos Dropbox for at betale for et år ad gangen - til 129 kroner hos Google Drev, 270 kroner hos OneDrive og 540 kroner hos Dropbox.

Har man brug for mere plads, bliver prisforskellen endnu større. Dropbox kræver således 2.700 kroner årligt for at levere 500 gigabyte, mens Google altså kan tilbyde dobbelt så meget plads for bare 650 kroner.

Med i regnestykket hører også, at der hos de forskellige tjenester er mulighed for at få gratis lagerplads på forskellige måder. Nogle telefoner bliver også solgt med for eksempel 25 gigabyte gratis plads hos Dropbox. Og til familiens fotos er der også en stribe forskellige dedikerede online-backup-tjenester, hvor man løbende kan gemme sine data, men som ikke har samme naturlige integration med alle enhederne i hjemmet.

Google skriver, at det er forskellige tekniske forbedringer i datacentrene, som gør det muligt at sænke priserne markant. Har man allerede købt sig til plads hos Google, får man automatisk ændret abonnementet til de nye, lavere priser.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (33)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Esben Laursen

Meeeeen det kan hurtigt blive meget dyrt at lave en restore.. Måske ikke så vigtigt hvis man har 10gb, men ved større datamænger kan det blive ret dyrt.

Husk at de 10% "free retrieval" er udregnet per dag over en måned. Så hvis der er 30 dage må man kun restore 0,333% pr. dag ellers skal man betale ved kasse 1...

 • 3
 • 0
#8 Erik Petersen

Giver 150 GB for 25 USD pr år, men er til backup, ikke egnet til fil deling.

Forøvrigt, er der nogen der kender en nem og sikker måde at synkronisere filer fra hjemmecomputeren til et fjernskrivebord på arbejdspladsen, uden at bruge en tredieparts server? Bruger i dag synctoy, men det er så langsomt ved mange undermapper. Foreslog bittorrent sync, men den er kun i beta.

 • 0
 • 0
#10 Lars Bjerregaard

Jeg kigger i øjeblikket på Camlistore - http://camlistore.org/

Som nørd må jeg sige at det ligner tæt på den ultimative content storage løsning. Specielt at jeg er i kontrol, og kan replikere hvad jeg vil, så mange steder jeg vil, hos mig selv og ude i diverse skyer.

Det har ikke nået 'mom and pop' brugervenlighedsniveau endnu, men det tekniske fundament ser overbevisende ud synes jeg. Check videoerne.

 • 0
 • 0
#13 Peter Wiese

Kære Jesper Kildebogaard.

Ikke dramatisk, men tingene skal jo være rigtig...

O-tekst fra Google i e-mail til sine kunder: "Ændring af dit abonnement på Google Lagerplads Vi kontakter dig, fordi du i øjeblikket betaler for ekstra lagerplads i Google Drev, Gmail og Google+ Fotos. Vi vil gerne informere dig om, at vi netop lanceret nye og forbedrede lagerabonnementer. Vi vil automatisk justere dit abonnement den 11. april 2014, så du får samme lagerplads til en lavere pris."

Google gør dermed netop det modsatte af det du skriver i din sidste sætning.

Mvh Peter

 • 1
 • 0
#15 Peter Wiese

Bruger Jottacloud også privat, ikke kun pga. de norske love omkring databeskyttelse, men især fordi overførselshastigheden er en hel del bedre end hos Google.

Google Drev (Google Apps i mit tilfælde) er bare bedre i jobbet ift. samarbejdsmulighederne på tværs af organisationer, især hvis man kan tænke sig en større datasikkerhed end man kan få hos M$ for tiden.

 • 2
 • 0
#16 Thomas Boysen-Ebler

Jeg har i en længere periode anvendt Crashplan.com til backup af husstandens computere - den gratis version, hvor data gemmes hos venner/familie på andre adresser. Det har givet sikkerhed mod såvel fysiske nedbrud på computernes diske, indbrud og brand når man gensidigt kan backup'e til hinanden som "cloud".

Problemet er imidlertid, med øget brug af tablets i hjemmene, så anvendes stationære/laptops ikke så meget som tidligere. Crashplan.com og lignende bygger på en antagelse om, at der tilstrækkeligt ofte er en modtager at sende til, når man har sin egen computer tændt. Med udviklingen bliver det stadig sværere at få gennemført backup simpelt hen fordi, at computere stadig bliver brugt i kortere perioder ad gangen. I praksis går sikkerheden fløjten hvis man tømmer et 16GB kort fra et digitalkamera til en stationær, det tager dage/ugevis at få data spejlet til backup destinationerne selv når man har bredbånd med fornuftig upload kapacitet. Det er med udviklingen ganske enkelt for sjældent, at destinationerne er tilgængelige.

Min egen løsning har været at købe en Synology NAS, som jeg har gemt godt i huset og hvor jeg har (W)LAN adgang til med god båndbredde. Jeg kan meget let/enkelt/hurtigt lave en inkremental backup af computere til NAS'en og er dermed relativt fornuftigt sikret mod nedbrud og indbrud. Men jeg mangler sikring mod brand.

Hvis man gerne vil beholde fuld kontrol med sine data og undgå at købe cloud-baseret storage, er der så nogen, der har erfaringer med at spejle sin NAS mod en NAS placeret hos venner/familie på en vis, så man kan sætte det op uden at være udlært i faget ?

 • 0
 • 0
#18 Johnnie Hougaard Nielsen
 • 0
 • 0
#19 Peter Jürgensen

Jeg har en Synology DS214play 3TB i RAID1 konfiguration i huset med TimeBackup der laver backup af alle dokumenter, videoer og billeder samt musik til en DS213+ 4TB i RAID1 i en separat bygning på grunden (i et frostfrit værksted) via en gigabit forbindelse. Det var utroligt nemt at konfigurere. Denne backup enhed bliver også brugt fra mit arbejde til at lave en lignende offsite backup fra en Synology DS413+ over bredbåndsforbindelse og det kører utroligt stabilt.

Det skal virkeligt være en voldsom brand, hvis den skulle tage begge enheder med. OG en indbrudstyv skal være ret grundig for at få begge enheder med.

Jeg tror ikke at en enhed der er target for en TimeBackup over nettet kan lave TimeBackup den anden vej, hvis man f.eks. skulle lave en løsning med naboen.

-- Peter

 • 0
 • 0
#21 Maciej Szeliga
 • 0
 • 0
#22 Morten Andersen

@Kristian: Forstår ikke din sammenligning? Glacier: $0,01 GB/måned. Google: $0,02GB/måned. Så Google er altså dobbelt så dyrt for lagringsdelen, tilgengæld er Google random access uden delay og uden afgift for at downloade.

 • 0
 • 0
#23 Kristian Klausen

@Kristian: Forstår ikke din sammenligning? Glacier: $0,01 GB/måned. Google: $0,02GB/måned. Så Google er altså dobbelt så dyrt for lagringsdelen, tilgengæld er Google random access uden delay og uden afgift for at downloade.

Skulle vidst havde uddybet det lidt. Det jeg tænkte på var når forskellen er så lille, om man så synes det er besværet* værd at spare $0,01 GB/måned. Det afhænger selvfølgelig af hvad man laver backup af, og backuppen også er noget man vil trække ud engang imellem.

*tænker på man betaler for at få data ud, samt ventetiden.

Det blev vist et noget rodet svar, håber det gav lidt mening ellers skriv...

 • 0
 • 0
#24 Anders Majland

Udover 2 nas'er der rsync'er til hinanden så vil en "cloud" backup måske være fin som erstatning af den offline backup jeg laver hvert kvartal. Da begge nas'er kører samme OS er der vel en risiko for at de begge taber data samtidigt. Selvom de kører raid6 kan de jo også blive udsat for svigt af flere hd samtidigt eller overspænding på større dele af elnettet,,, Med prisfaldet er prisen nede hvor det lyder meget fornuftigt som endnu et led i backupplanen til at sikre data mod det næsten usandsynlige

 • 0
 • 0
#27 Peter Jürgensen

2 NAS bokse, hvor den ene er backup for den anden og placeret et stykke fra hinanden helst i separate bygninger vil jeg mene er ret ideelt.

Hvis man så derudover bruger ledig kapacitet i den ene NAS til en cloud backup løsning som Symform kan man også få "gratis" cloud backup. F.eks. kan du få 1 TB Cloud backup "gratis" for at stille 2TB til rådighed. Forskellen på pris på 2 stk. WD Red NAS 4TB og 2 stk. WD Red NAS 2TB til en NAS RAID1 konfiguration med 2TB ekstra plads er ca. 800 kr. Hvis de fordeles over 3 år, giver det en cloud backup pris på ca. 0,26 kr/Gigabyte/år. Symform kan vist nok installeres på en Synology DS713+ med et enkelt klik.

 • 0
 • 0
#29 Janus Knudsen

Nu kender jeg ikke uploadhastigheden hos Google, men pris er altså ikke alt. Jeg har afprøvet et par forskellige udbydere og ingen kunne bruges til backup af store filer eller mange filer, medmindre man mener at 1 måneds tid er ok at være bagud på sin backup hele tiden.

Jeg fandt et tysk firma som giver mig fuld upload og download, 500gb for 110kr om mdr. og langt finere kontrol og sikkerhed end de andre.

 • 1
 • 0
#34 Peter Stricker

Hej Version2

Kan I ikke slette ovenstående indlæg, samt dette?

I har slettet det indlæg, jeg svarede på, men nu hænger mit indlæg bare som et svar på - tjah, ingenting.

Og det link, jeg har lavet i ovenstående indlæg, peger også på et slettet indlæg. Så under den artikel har Christian Nobel nu et indlæg, der overhovedet ikke giver mening for dem der ikke har set det indlæg, han svarer på.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere