Google sagsøges for vildledende inkognitotilstand: Indsamler personlige data

20. maj kl. 10:104
Incognito, Google, Chrome
Illustration: Mercigod | Bigstock.
Googles private browsing er ikke privat ifølge anklagemyndigheden i Texas, og derfor er der indledt en retssag mod søge-giganten.
Artiklen er ældre end 30 dage

Anklagemyndigheden i Texas, repræsenteret ved anklager Ken Paxton, sagsøger Google, fordi Googles private browsing ikke er privat.

Det skriver Computerworld på baggrund af en historie fra Reuters.

Læs også: CFCS hæver trusselsniveauet: Risikoen for pro-russiske hackerangreb stiger

Google indsamler data om brugerne til trods for, at brugerne benytter inkognitotilstand, og det er vildledende ifølge Ken Paxton.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Anklagen lyder blandt andet, at Google tilbyder private browsing, der kan omfatte »at se meget personlige websteder, der kan indikere, for eksempel deres sygehistorie, politiske overbevisning eller seksuelle orientering. Eller måske vil de (brugerne, red.) simpelthen købe en overraskelsesgave uden gavemodtager bliver tippet af en byge af målrettede annoncer.«

»I virkeligheden indsamler Google vildledende en række personlige data, selv når en bruger har aktiveret inkognitotilstand,« lyder det videre.

Læs også: Hackere truer den amerikanske højesteret i kontroversiel sag om abort-rettigheder

Google afviser påstandene og oplyser, at de er »baseret på unøjagtige påstande og forældede påstande om vores indstillinger. Vi har altid indbygget privatlivsfunktioner i vores produkter og leveret robuste kontroller til lokalitetsdata.«

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
1. juni kl. 18:13

For pokker da:

https://www.berlingske.dk/virksomheder/dansk-pensionsselskab-har-skudt-milliarder-i-facebook-og-google-og

"Danica Pension har 4,6 milliarder af danskernes pensionspenge investeret i de to teknologigiganter og vil nu bakke forslag op om større åbenhed om penible emner, selv om giganternes bestyrelser anbefaler investorerne at sige nej. "

Det er jo til at blive fysisk dårlig over, at pensionsselskaber er med til at voldtage medlemmernes privatliv for deres egne penge. Men det forklarer jo en hel del omkring den kæmpe bataljon af 5. kolonne-folk, der efterhånden styrer Danmark ved at danse efter BigTechs piber.

Og det siger vist også alt om, hvor meget vi skal lægge i diverse giganters løfter om mere åbenhed. Det er ikke andet end spil for galleriet.

Og det siger vel også alt om, hvorfor i alverden Microsofts danske direktør skal være formand for regeringens nye Digitaliseringsråd, for der er vel ingen grund til at tro, at der ikke også er investeret i Microsoft?

Jeg vil se pensionsgiganternes bidrag til diverse partistøttekasser, og deres medlemskaber i diverse VL-klubber.

Danmark er råddent. Råddent, råddent, råddent. Vi er ikke kun oppe imod BigTec-giganterne, vi er også oppe imod vore egne pensionsgiganter.

Råddent!!!!

Det er svært ikke at føle opgivelse og håbløshed....

1
20. maj kl. 11:46

Det kommer jo desværre ikke bag på en....

Hvornår smider regeringen Google ud af landet, som de udenlandske statsborgere med kriminelle hensigter, de organiseret kriminelle, som de jo er? Det gør de jo med mindre magtfulde udenlandske statsborgere.

2
24. maj kl. 09:28

Det ville virkelig vække jubel, ikke mindst hos konkurrenterne (jeg skal ikke vurdere, hvem der er værst) microsoft, apple, amazon med flere. Den der med at sammenblande (andres) personlige oplysninger med (egen) forretningsstrategi, den bliver svær at slippe af med.

3
24. maj kl. 10:00

Det ville virkelig vække jubel, ikke mindst hos konkurrenterne (jeg skal ikke vurdere, hvem der er værst) microsoft, apple, amazon med flere.

Ud med dem!