Google sagsøges for ulovlig iPhone-overvågning

Illustration: bennymarty/Bigstock.com
Google sagsøges i Storbritannien for at omgå Safari's privacy-indstillinger tilbage i 2011.

En gruppe i Storbritannien sagsøger Google for ulovligt at have indhentet oplysninger fra 5,4 millioner briter ved at omgå Safari's privacy-indstillingerne på deres Iphones, skriver BBC.

Mere specifikt drejer det sig om en række måneder i 2011 og 2012, hvor Google lykkedes med at placere ad-trackere på Safari-brugeres enheder selvom webbrowseren som udgangspunkt blokerer dem.

Læs også: Google snyder Apple-browsers indstillinger for privatliv

Gruppen bag søgsmålet hedder 'Google You Owe Us' og anføres af den tidligere direktør for forbrugerorganisationen 'Which?', Richard Lloyd.

»I al den tid, hvor jeg har talt forbrugernes sag, har jeg aldrig set sådan et enormt misbrug af forbrugernes tillid,« siger Richard Lloyd ifølge BBC.

Google mener derimod ikke, at sagen har nogen gang på jorden.

»Der er intet nyt i det her - vi har forsvaret lignende sager før. Vi mener ikke, at den har nogen merit, og vi vil bestride den,« udtaler virksomheden til BBC.

Den britiske sag fokuserer på Iphones, selvom Google også omgik Safari's indstillinger på andre enheder.

Richard Lloyd anslår, at Google kan ende med at skulle af med et par hundrede pund til hver af de berørte brugere, der automatisk er en del af søgsmålet, hvis ikke de melder sig ud.

Læs også: Google får rekordbøde for at liste reklame-cookies forbi Safari

I USA måtte Google allerede i 2012 betale 22,5 millioner dollars på baggrund af samme affære i en sag bragt af landets Føderale Handelskommision (FTC).

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere