Google sætter ind overfor falske nyheder op til EU-valg

Illustration: photogearch/Bigstock
Fake news og troldekampagner skal forhindres i Googles nye plan mod spredning af misinformation i Europa.

350 millioner europæere skal om et halvt år stemme til valg i Europa-Parlamentet.

I den forbindelse har Google iværksat en række initiativer, der ifølge virksomheden selv skal »understøtte den demokratiske proces«.

Det skriver DR.

Google vil eksempelvis synliggøre, hvem der har betalt og afsendt politiske reklamer.

Derudover skal der skabes gennemsigtighed med en ny database, der skal rumme samtlige valgreklamer på Google. Her bliver det muligt for internetbrugere at gå på opdagelse i valgreklamer og danne sig et overblik over, hvem reklamerne er rettet mod, og hvem der har betalt for indholdet.

Et samarbejde mellem virksomheden og forskellige nyhedsorganisationer i samtlige EU-medlemslande skal styrke indsatsen med at faktatjekke nyheder om valget og dets kandidater.

I en pressemeddelelse udtaler Lie Junius, Googles chef for det EU-politiske område og offentlige relationer, at man også vil indføre en sikkerhedskontrol, »så vi kan verificere, at annoncørerne under Europa-Parlamentsvalget er dem, de giver sig ud for at være«.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Lars Tranke

transperans er jo altid godt, så enhver kan gennemskue afsender og tanke bag en politisk motiveret reklame/budskab. Hvis man altså kan stole på at google føler de kan stole på afsenderen - med andre ord er det ikke mere sikkerhedskontrolleret end at man skal kunne stole fuldt ud på google.

men hovedpointen her er sensuren - google og medievirksomheder tar hinanden i hånden og udelukker "fake news" fra offentligheden. problemet er dog midlertidigt at google netop er med til at skabe det dogme der kan kaldes det officielle narrativ sammen med medierne - alt andet er alternativt og passer ikke ind i narrativet og må således være falsk eller usandt, og vil derfor (såvidt jeg forstår) blive udeladt fra google søgninger og eksponering. Det er direkte sensur. "Jamen vi udelukker jo kun usandheder" - og her må jeg bare svare "nej".

 • spørg dig selv om du kan stole blindt på google
 • spørg dig selv om du kan stole blindt på pressen

vil du kunne stole på at de i fællesskab filtrerer virkligheden for dig ?

det her er et nederlag for ytringsfriheden - det her er forhold som vi ellers kun tilegner diktatur-stater, men nu syns vi bare det er en smadder god ide at indføre på EU plan...

Dobbelt-V + TF !

facebook og google gjorde det samme op til USA midtvejsvalget 2018, nedlagde 1000-vis af konti der distribuerede nyheder, og i mange tilfælde vinkling af nyheder fra mainstreammedierne - dømt ude af offentligheden af to private virksomheds konglomerater. Pudsigt nok nærmest allesammen kanaler og profiler der kunne tilskrives højre fløjen - men det er jo nok bare tilfældigt...............

Det er en syg syg verden - og vi bliver altså nød til at blive ved med at kæmpe for frihed og ytringsfrihed istedet for at tage det for givet og læne os tilbage og tænke at google klarer det for os...

Ronald Reagan sagde en gang: " Freedom is never more than one generation away from extinction. We didn't pass it to our children in the bloodstream. It must be fought for, protected, and handed on for them to do the same. "

 • 0
 • 0
#2 Ivo Santos

Måske Google og Bing skulle starte med at fjerne alle europæiske og amerikanske nyhedsmediers websider fra deres database, for det er trods alt der de fleste falske nyheder kommer fra alligevel.

 • 0
 • 0
#3 Hans Nielsen

", for det er trods alt der de fleste falske nyheder kommer fra alligevel."

Synes nu de eropæsike medier er meget opjektive, stoler du ikke på BBC ? (Hvor chefen gik af, på grund af en viderbringelse af en fakenews, som jeg husker det) Men synes nu heller ikke at de skal fjerne noget, det er mere vigtigt at validere afsenderen, og vise hvem der står bag et budskab.

Det er jo loveligt at "propagandaere" for

 • At gå i krig./ Undskyldningen kan man altid finde

  • At gå i krig mod mennesker af anden religioner / man skal bare kalde det noget andet)

  • At sætte den sexuale lavalder ned, eller fjerne den / børn sex

  • At fjerne valgret for ældre, ynger, kvinder, mænd, åndsvage, offenlige ansatte, sociale forbruger.

  • Eller at fjerne valgretten helt

  • At loveliggøre dyre sex, at gå nøgen alle steder, retten til at nøgen alle steder, alle former for sex offenligt,..

  • Eller helt forbyde nøgenskab, og kræve total tildæning af kroppem.

Og sikkert en helt masse andet.

I samme omgang er retten til at være annonym også vigtigt, for selv om man i Danmark har ret til af være imod Abort og Homosexuale. Så kan dem der er for blive forfuldt i andre lande.

Så hvordan søger man lige for at det ikke bare bliver dem med de rigtige meninger, eller magthaver som komer til ordre- Bobler kan blive endu farligere. Dette her er ikke nemt, og med mange bruger, kort tid til at reagere, mange meninger, hvordan styre man så det, og hvem skal betemme. Er det facebook, google, amazon som skal bestemme hvad vi skal se og høre.

Mange svære sprøgsmål, og ingen nemme svar.

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere