Google sætter Chrome-chef i spidsen for Android: Fusion på vej?

Illustration: Android Logo
En rokering hos Google sætter på ny gang i rygterne om en sammensmeltning af Android og Chrome-miljøet. Andy Rubin, som i ti år har været Android-chef, finder nu nye udfordringer.

I 2003 startede Andy Rubin firmaet Android Inc. - med drømmen om et nyt og mere åbent styresystem til mobiltelefoner. Nu slipper han tøjlerne på sit livsværk og stopper som chef for Android-afdelingen hos Google, som købte hans firma i 2005. Det skriver Googles stifter og CEO, Larry Page, i et officielt blogindlæg, hvor han mindes første gang, Google talte med Andy Rubin om Android.

»De fleste troede, at han var gal. Men hans indsigt faldt straks i god jord, for på det tidspunkt var det ekstremt besværligt at udvikle services for mobile enheder. Vi havde et skab med hundrede forskellige enheder, og vi udviklede stort set vores services til hver enhed for sig. Det var næsten umuligt for os at skabe rigtigt gode mobile brugeroplevelser,« skriver Google-topchefen.

Andy Rubin vil efter ti år med Android finde på noget nyt - han beskriver i en farvel-e-mail sig selv som iværksætter af natur - og i stedet bliver Sundar Pichai sat ind som Android-chef. Han har i forvejen ansvaret for Chrome og Apps hos Google.

Dermed får rygterne om tættere integration eller ligefrem sammensmeltning af Chrome-universet og Android ny næring, for eksempel som her hos it-mediet Infoworld.com Udover browseren Chrome har Google udviklet det webbaserede styresystem Chrome OS, som senest er blevet promoveret gennem Chrome Pixel-computeren, som har en skærm med branchens højeste pixeltæthed.

Android-platformen er i dag blevet brugt på 750 millioner telefoner og tablets, og 25 milliarder applikationer er blevet downloadet fra Google Play, siden den første Android-telefon så dagens lys i oktober 2008.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#5 Johnnie Hougaard Nielsen

Jeg vil snarere kalde Chrome browseren for et operativsystem til afvikling af HTML5 apps, og med mulighed for at køre på både Windows, OSX og Linux. Men det er sådan set smart nok at have muligheden for at slippe for et stort og tungt system udenom, og i stedet nøjes med en stabil Linux kerne suppleret med en lille window manager.

For nu at være lidt mere on-topic, synes jeg at det kunne være en sjov tanke med en Android tilpasset til at kunne køre under Chrome NaCl - lidt i stil med at der findes en NaClBox som kan køre gamle DOS applikationer i browserens sandbox. Med en sådan ville jeg bestemt ikke vælge at køre det hele under Android.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere