Google rydder op: 60.000 apps fjernet i Play-butikken

9. april 2013 kl. 16:387
Der forsvandt 60.000 apps i Android-butikken Google Play i februar. Google er nemlig begyndt at rydde op mere hårdhændet end tidligere.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Der er 700.000 applikationer at vælge imellem i app-butikken Google Play. Men et stort antal apps på hylderne er ikke nødvendigvis kun godt - for en del af dem er kendt for at være ubrugelige eller måske ligefrem skadelige.

Det vil Google nu tilsyneladende gøre mere ved end tidligere, skriver Techcrunch. Der forsvandt i hvert fald 60.000 applikationer fra Google Play i løbet af februar, fortæller et firma, der overvåger Google Play, til it-mediet.

Nogle af applikationerne er blevet trukket tilbage af udgiveren selv, uden større dramatik. Men da tallet er langt højere end normalt, og antallet svarer til omkring ni procent af samtlige Google Play-apps, må Google altså stå bag de fleste ’aflivninger’.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mange ringetoner iblandt

At en stor del af de 60.000 forsvundne apps var i MP3-ringetone-kategorien, peger også på en grundig rengøring fra Googles side. Disse applikationer har nemlig tit været et skalkeskjul for mere luskede apps.

Hvor konkurrenten Apple ikke tillader en ny app i butikken, før den er nøje godkendt af firmaets hold af app-dommere, er der frit slag for alle Android-udviklere til at smække en app ind i Google Play. I stedet satser Google på at fange problematiske applikationer efterfølgende. Det sker tilsyneladende i høj grad automatisk, via algoritmer, som med tiden skulle blive bedre og bedre.

Stadig får mange inficerede eller luskede apps dog lov at blive i Google Play-butikken. Version2 skrev for eksempel for en måned siden om en vejr-app til Android, som bringer reklamer, der fører til overtakserede sms’er. Den er stadig frit tilgængelig i Google Play, selvom Google blev underrettet om problemet.

7 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
10. april 2013 kl. 07:39

De fleste reklame blokkene er vist også blevet fjernet da de efter sigende ikke overholder googles regler i play butikken.

1
9. april 2013 kl. 20:46

Det er ikke appen der franarrer folk pengene. Det er reklamen der er udformet på den måde så man trykker på den. Selve appen er reklamefinianseret og reklamen er så lusket lavet.

4
10. april 2013 kl. 08:04

Kan godt lide den nye opdatering i android 2.1.2 tror jeg det var, at Android lige spørger om man vil acceptere at app sender en SMS, der kan koste penge, den første gang den forsøger.. Så har folk, der ikke har magtet at læse hvilke retttigheder den anmoder om fået en ekstra chance uden det er alt for bøvlet for os andre.. Super fint :=)

5
10. april 2013 kl. 10:06

Og eftersom det ikke var app'en (version2 burde virkelig undskylde overfor den udvikler for at blive ved med at sprede den løgn) der sendte den sms så ville den feature ikke hjælpe det mindste.

(Desuden mener du nok 4.1.2, jeg aner ikke om der er sådan en feature der, men hvis 2.1.2 nogensinde har eksisteret er det længe siden, så vidt jeg husker kom 2.2 i 2010 - men den kom aldrig til den HTC Hero jeg havde dengang).

6
10. april 2013 kl. 10:26

Jeg havde skrevet, at vejr-app'en selv sender overtakserede sms'er - det var en fejl, som nu er rettet, og som jeg beklager.

Men for at præcisere, hvorfor vi skriver kritisk om app'en: Det er ikke en almindelig reklame i app'en, som brugerne klikker på og bliver ført videre til sider med luskede 'konkurrencer'. Når man har installeret app'en, får man pop-up-beskeder - også når man ikke kigger på vejr eller på anden måde bruger app'en/widget'en - med beskeder som 'Du har vundet en iPad - fortsæt for at indtaste dit telefonnummer' (frit efter hukommelsen).

Beskeder kommer altså i helt andre sammenhænge, hvor brugeren ikke kan gennemskue afsenderen.

Udvikleren bag app'en har gjort det muligt at vise disse pop-ups og kunne stoppe dem, baseret på de mange yderst kritiske kommentarer til app'en, men det er altså ikke sket.

vh.

Jesper, Version2

7
10. april 2013 kl. 12:14

Når man har installeret app'en, får man pop-up-beskeder - også når man ikke kigger på vejr eller på anden måde bruger app'en/widget'en - med beskeder som 'Du har vundet en iPad - fortsæt for at indtaste dit telefonnummer' (frit efter hukommelsen).

Ja, det ændrer jo lidt på billedet. Popup-beskeder, når app'en ikke kører, er klart dårlig stil, og det gør måske også at app'en fortjener et spark ud af Play-butikken (kender ikke Googles regler på det område).

Men var det ikke noget med, at det var en 3. part der leverede reklamerne? Man er som udvikler selvfølgelig selv ansvarlig for hvem man vælger til at levere reklamer, og derfor også indirekte for de reklamer der bliver vist... Men man vælger altså ikke selv indholdet af de reklamer der bliver vist i ens app.

Okay, det kan godt være at løsningen er at slå hårdt ned på de apps der bruger tvivlsomme leverandører af reklamer, så udviklerne bliver bedre til at stille krav til leverandørerne, så de igen stiller skrappere krav til lødigheden af deres kunders reklamer.