Google-rokade: Hovedselskabet hedder nu Alphabet

Ny struktur hos Google skal gøre det nemmere at forfølge de vilde ideer. Stifterne dropper tøjlerne og træder tilbage fra søgegigantens ledelse.

Det er ikke længere Google, der er virksomheden bag tiltag med varierende succes som selvkørende biler og ballon-internet. I en netop offentliggjort selskabsrokade er søgegiganten nu blot et af mange selskaber, der ejes af det nyoprettede holdingselskab Alphabet. Det skriver The Guardian.

Læs også: Google fejrer 15 år jubilæum og optimerer søgemaskinen

Med rokaden kommer også nye jobtitler for de to Google-grundlæggere. Sergey Brin bliver formand for Alphabet, mens Larry Page bliver selskabets administrerende direktør. Hvis man ligger inde med aktier i søgegiganten, vil man fra i dag af i stedet være ejer af Alphabet-aktier.

Læs også: Googles 'skøre' balloner giver gratis 4G-internet til hele Sri Lanka

Omstruktureringen skal gøre det nemmere for investorer at gennemskue, hvad de mange Google-penge egentlig bliver brugt på, og skal adskille internetvirksomheden fra andre initiativer, som Google i årenes løb har igangsat. Det betyder blandt andet, at IoT-projektet Nest, droneleveringsplaner samt medicinalforskning skal hives ud af Google og i stedet foregå i selvstændige selskaber under Alphabet.

Læs også: Google fortsætter med at tjene styrtende på mobiltelefoner og YouTube

Den nye chef for den nu mere strømlignede Google er Sundar Pichai, der tidligere har været formand for afdelingen for Android, Chrome og Apps.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere