Google retter ind efter EU-bøder

Illustration: EU
EU-bøder får Google til at ændre deres shopping-reklamer i Europa.

Margrethe Vestager og hendes konkurrencekommission i EU har vundet en magtdemonstration mod Googles shoppingtjeneste i Europa.

Google ændrer nu måden, de viser resultater for onlinehandel på, efter EU beordrede dem til at betale 18 mia. kr. tidligere i år, skriver finansmediet Bloomberg.

Læs også: Google får rekordstor EU-bøde på 18 mia. kroner

Søgegiganten blev beordret til at holde op med at prioritere deres egen Google Shopping-resultater over andre onlinebutikkers reklamer. De fik til den 28. september til at skabe bedre konkurrenceforhold og blev truet med bøder på fem procent af deres daglige indtægter, hvis de ikke rettede ind.

En person tæt på Google fortæller Bloomberg, at Google nu vil lade onlinebutikker byde på en auktion om reklamerne, og at de også selv skal byde på denne auktion for at reklamere på deres egen søgemaskine.

Google har ikke ønsket at kommentere forhandlingerne, der stadig er i gang i Bruxelles. Google Shopping er ifølge direktøren i søgefirmaet Crealytics ansvarlig for en fjerdedel af Googles reklameindtægter i Europa.

Den nye reklameløsning vil kun blive implementeret i europæiske versioner af Google.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Jan Gundtofte-Bruun

"Google nu vil lade onlinebutikker byde på en auktion om reklamerne, og at de også selv skal byde på denne auktion"

Såeh, butikkerne kommer nok til at betale mere for deres ranking. Men "det er i orden, for Google betaler også selv" (til sig selv, shhh!)? Det virker lidt vel snedigt ... eller jeg har misforstået / ikke læst grundigt nok.

  • 0
  • 0
Deleted User

Det er ikke helt klart, hvordan auktions systemet kommer til at fungere. Bloombergs kilde udtrykker at Google Shopping skal drives uafhængigt af søgemaskinen og dermed auktionen, og at Google dermed ikke kan subsidiere deres egen reklamer.

Hvordan den endelige løsning er strikket sammen og om kommisionen accepterer det, må vi vente lidt med at finde ud af.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere