Google retter ind efter EU-bøder

27. september 2017 kl. 11:056
Google retter ind efter EU-bøder
Illustration: EU.
EU-bøder får Google til at ændre deres shopping-reklamer i Europa.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Margrethe Vestager og hendes konkurrencekommission i EU har vundet en magtdemonstration mod Googles shoppingtjeneste i Europa.

Google ændrer nu måden, de viser resultater for onlinehandel på, efter EU beordrede dem til at betale 18 mia. kr. tidligere i år, skriver finansmediet Bloomberg.

Søgegiganten blev beordret til at holde op med at prioritere deres egen Google Shopping-resultater over andre onlinebutikkers reklamer. De fik til den 28. september til at skabe bedre konkurrenceforhold og blev truet med bøder på fem procent af deres daglige indtægter, hvis de ikke rettede ind.

En person tæt på Google fortæller Bloomberg, at Google nu vil lade onlinebutikker byde på en auktion om reklamerne, og at de også selv skal byde på denne auktion for at reklamere på deres egen søgemaskine.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Google har ikke ønsket at kommentere forhandlingerne, der stadig er i gang i Bruxelles. Google Shopping er ifølge direktøren i søgefirmaet Crealytics ansvarlig for en fjerdedel af Googles reklameindtægter i Europa.

Den nye reklameløsning vil kun blive implementeret i europæiske versioner af Google.

6 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
1. oktober 2017 kl. 13:31

Der er sgu' format over Vestager. Format er der efter min mening ikke meget af blandt dem, vi har sendt "sydpå". Jeg "lurer" lidt på Inger Støjberg.

4
27. september 2017 kl. 16:21

Kan de så pumpe penge over i det andet selskab ved at byde unødvendigt højt på den auktion? Så sikrer man også at de ikke betaler for meget skat :D

3
27. september 2017 kl. 12:49

Det er ikke helt klart, hvordan auktions systemet kommer til at fungere. Bloombergs kilde udtrykker at Google Shopping skal drives uafhængigt af søgemaskinen og dermed auktionen, og at Google dermed ikke kan subsidiere deres egen reklamer.

Hvordan den endelige løsning er strikket sammen og om kommisionen accepterer det, må vi vente lidt med at finde ud af.

2
27. september 2017 kl. 12:09

"Google nu vil lade onlinebutikker byde på en auktion om reklamerne, og at de også selv skal byde på denne auktion"

Såeh, butikkerne kommer nok til at betale mere for deres ranking. Men "det er i orden, for Google betaler også selv" (til sig selv, shhh!)? Det virker lidt vel snedigt ... eller jeg har misforstået / ikke læst grundigt nok.