Google respekterer sydkoreansk lovgivning om app-betaling... Og dog

6. oktober 2021 kl. 09:511
Google respekterer sydkoreansk lovgivning om app-betaling... Og dog
Illustration: Google Chrome.
App-udviklere har længe villet omgå gebyr og lancere eget in-app-betalingssystem i Google Play. Det har de fået lov til i Sydkorea, og Google respekterer ny lovgivning, men det er ikke uden forbehold.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Google »respekterer« ny sydkoreansk lovgivning, der betyder, at tech-giganten ikke må hindre app-udviklere i blandt andet at lancere deres eget in-app-betalingssystem i Google Play.

Det skriver The Register.

En lignende tvist har fundet sted i USA mellem Apple og Epic Games, der blandt andet har udviklet det populære onlinespil Fortnite. Ved at lancere et in-app-betalingssystem kan app-udviklerne omgå et gebyr på 30 pct. for køb i Google Play og App Store.

»Vi agter at overholde den koreanske lov, og vi vil fortsat undersøge muligheder, der giver os mulighed for at opretholde servicegebyrer, der holder Android gratis og opretholder vores investeringer i økosystemet. Vi vil dele mere med udviklere i de kommende uger,« siger en talsmand for Google til The Register.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Formuleringen »vi vil fortsat undersøge muligheder« tyder ifølge The Register på, at Google dog ikke uden videre vil lade app-udviklerne få frit spil på tech-gigantens platform.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
6. oktober 2021 kl. 12:32

Ja man kunne jo godt forestille sig, at denne funktion/frihed er noget man skal købe sig til og ikke noget man bare har... En almindelig Google udvikler konto hvor in-app ikke er tilladt er gratis, hvis man ønsker in-app så er der et årligt udvikler abb. til 100 USD årligt. Det kan også være, at når der er in-app at de vil opsætte højere krav til udviklerne.. Men uanset, så er det gode ved Android, at man kan bruge tredjeparts app stores som fx. F-Droid