Google respekterer sydkoreansk lovgivning om app-betaling... Og dog

Illustration: Google Chrome
App-udviklere har længe villet omgå gebyr og lancere eget in-app-betalingssystem i Google Play. Det har de fået lov til i Sydkorea, og Google respekterer ny lovgivning, men det er ikke uden forbehold.

Google »respekterer« ny sydkoreansk lovgivning, der betyder, at tech-giganten ikke må hindre app-udviklere i blandt andet at lancere deres eget in-app-betalingssystem i Google Play.

Det skriver The Register.

En lignende tvist har fundet sted i USA mellem Apple og Epic Games, der blandt andet har udviklet det populære onlinespil Fortnite. Ved at lancere et in-app-betalingssystem kan app-udviklerne omgå et gebyr på 30 pct. for køb i Google Play og App Store.

»Vi agter at overholde den koreanske lov, og vi vil fortsat undersøge muligheder, der giver os mulighed for at opretholde servicegebyrer, der holder Android gratis og opretholder vores investeringer i økosystemet. Vi vil dele mere med udviklere i de kommende uger,« siger en talsmand for Google til The Register.

Formuleringen »vi vil fortsat undersøge muligheder« tyder ifølge The Register på, at Google dog ikke uden videre vil lade app-udviklerne få frit spil på tech-gigantens platform.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Kenneth Schack Banner

Ja man kunne jo godt forestille sig, at denne funktion/frihed er noget man skal købe sig til og ikke noget man bare har... En almindelig Google udvikler konto hvor in-app ikke er tilladt er gratis, hvis man ønsker in-app så er der et årligt udvikler abb. til 100 USD årligt. Det kan også være, at når der er in-app at de vil opsætte højere krav til udviklerne.. Men uanset, så er det gode ved Android, at man kan bruge tredjeparts app stores som fx. F-Droid

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere