Google ramt af globalt nedbrud

Illustration: R_Tavani/Bigstock
Populære Google-tjenester som Gmail og Drev er nede over hele verden. Google har pt ikke meldt nogen forklaring ud.

Opdateret 14.27. Ifølge Googles statusside er tjenesterne oppe igen, og Gmail og Drev ser ud til at virke her hos Version2.

Google er pt nede verden over, og for millioner af brugere er det tilsyneladende umuligt at bruge tjenester som Gmail, Google Drev etc. Fejlen ser ud til at omhandle alle tjenester, der kræver, at man er logget ind på Google.

Når man forsøger at logge ind på en Google-konto præsenteres man for en meddelelse om en serverfejl.

Ifølge Googles egen statusside er alle Google-tjenester nede lige nu.

Visse brugere melder dog rundt omkring på internettet, at man kan bruge nogle af tjenesterne som for eksempel Youtube i en inkognito-browser.

Ifølge det amerikanske medie The Verge påvirker nedbruddet også smart home-enheder, der integrerer med Google. Mediet har eksempelvis bekræftet, at Google Nest Hub Smart Display ikke kan kontrollere et varmeapparat.

Illustration: Google
Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (20)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Allan Ebdrup Blogger

Der er forlydende om at det er deres auth der er problemer med, da man stadig kan bruge Youtube og Seach med en incognito browser. (hmm nu står det i artiklen, blev det lige tilføjet?)

 • 1
 • 0
#5 Henrik P. Stougaard Nielsen

Der hvor jeg arbejder har vi været nede siden ca. kl. 11:30 - som skyldes et nedbrud ifm. med normal maintenance ved OVH i Frankrig, hvor vi er hosted.

Google melder om nedbrud siden ca. kl. 12:55, altså godt en time senere. Er Google hosted af OVH her i Europa? Jeg kan læse, at de har et samarbejde i hvert fald.

 • 1
 • 1
#9 Morten Borg

Fedt man ikke kan kontrollere sit varmeapperat når Google er nede. Hvad nu hvis de var nede en hel dag en iskold vinter? Måske en anledning til at reflektere lidt grundigere over vores tekniske afhængighed af online tjenester.

Lidt samme issue havde Apple for blot få uger siden, hvor deres servere var langsomme, hvilket bevirkede at man ikke kunne åbne programmer på sin Mac uden at koble af nettet.

 • 17
 • 0
#17 Andrew Rump

Eller er det?

Du kan altid opleve at dele af eller en service koblet på Internettet er nede, hvilket betyder at du ikke kan tilgå den del eller service på nettet.

Men ofte er der replikering, som gør at selv om en del er nede, så er der andre dele der kan udføre den samme opgave, så brugerne ikke oplever at systemet er nede - medmindre det er ens egen eller udbyderens forbindelse der er nede og den ikke har en backup linie - eller at det er en central service, hvor replikeringen/fail-over fejler.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere