Google ramt af fejl i Docs: Ingen copy-paste eller stavekontrol
En række brugere af Google Docs, som Version2 har talt med, har problemer med funktionerne i det webbaserede tekstbehandlingsprogram.
Nogle brugere oplever periodevist, at det ikke er muligt at indsætte tekst i webprogrammet med copy-paste-funktionen. Det gælder blandt andre for virksomheden Onlinemedier, der er i gang med helt at skifte fra Microsoft Office til Google Apps, som er Googles pakke af virksomhedssoftware.
»Så må man bruge Microsoft Office i stedet for,« siger projektchef Tobias Thaastrup-Leth fra Onlinemedier.
Et andet problem, som flere brugere har oplevet i den seneste tid, er at programmets indbyggede stavekontrol har problemer med ord, hvor der optræder danske bogstaver.
Her opmærker den webbaserede stavekontrol de dele af ordet, som ikke er danske bogstaver, som flere forskellige dele.
Fejlene i Google Docs er ikke begrænset til en enkelt type browser eller anden teknologi hos brugeren. Version2 har således oplevet fejlen med stavekontrol i både Firefox og Chrome.
Problemerne med Google Docs bliver også nævnt i diskussionsfora på nettet og bliver også nævnt i en lang række Twitter-beskeder.
Men selvom fejlen er alment kendt og udbredt internationalt, rapporterer Googles status-side for Google Apps, at alt kører normalt.
En repræsentant for Google Danmark siger til Version2, at firmaet ikke har modtaget henvendelse angående fejlene fra brugere af Google Apps. Google vil nu undersøge problemerne nærmere.
Google Apps vinder i øjeblikket indpas som et rent skybaseret alternativ til traditionelle kontorpakker. I Danmark sker det mest markante skift lige nu hos Berlingske Media, hvor 2.800 brugere skifter til Google Apps kalender- og mail-funktioner.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.