Google ramt af fejl i Docs: Ingen copy-paste eller stavekontrol

8. april 2010 kl. 06:5912
Brugere af Googles online-tekstbehandling Docs oplever, at de ikke længere kan indsætte tekst med paste-funktionen eller bruge stavekontrol med danske bogstaver.
Artiklen er ældre end 30 dage

En række brugere af Google Docs, som Version2 har talt med, har problemer med funktionerne i det webbaserede tekstbehandlingsprogram.

Nogle brugere oplever periodevist, at det ikke er muligt at indsætte tekst i webprogrammet med copy-paste-funktionen. Det gælder blandt andre for virksomheden Onlinemedier, der er i gang med helt at skifte fra Microsoft Office til Google Apps, som er Googles pakke af virksomhedssoftware.

»Så må man bruge Microsoft Office i stedet for,« siger projektchef Tobias Thaastrup-Leth fra Onlinemedier.

Et andet problem, som flere brugere har oplevet i den seneste tid, er at programmets indbyggede stavekontrol har problemer med ord, hvor der optræder danske bogstaver.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Her opmærker den webbaserede stavekontrol de dele af ordet, som ikke er danske bogstaver, som flere forskellige dele.

Fejlene i Google Docs er ikke begrænset til en enkelt type browser eller anden teknologi hos brugeren. Version2 har således oplevet fejlen med stavekontrol i både Firefox og Chrome.

Problemerne med Google Docs bliver også nævnt i diskussionsfora på nettet og bliver også nævnt i en lang række Twitter-beskeder.

Men selvom fejlen er alment kendt og udbredt internationalt, rapporterer Googles status-side for Google Apps, at alt kører normalt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En repræsentant for Google Danmark siger til Version2, at firmaet ikke har modtaget henvendelse angående fejlene fra brugere af Google Apps. Google vil nu undersøge problemerne nærmere.

Google Apps vinder i øjeblikket indpas som et rent skybaseret alternativ til traditionelle kontorpakker. I Danmark sker det mest markante skift lige nu hos Berlingske Media, hvor 2.800 brugere skifter til Google Apps kalender- og mail-funktioner.

12 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
8. april 2010 kl. 07:23

Har lige nu prøvet i Chrome og der virker det uden problemer både med normal crtl+c ctrl+v og med deres egen højreclick menu.

2
8. april 2010 kl. 07:42

Men selvom fejlen er alment kendt og udbredt internationalt, rapporterer Googles status-side for Google Apps, at alt kører normalt.

Current status of Google Docs: SNAFU

:o)

4
8. april 2010 kl. 09:20

Google docs ser jeg kun som et legetøj. Der er rigtigt mange fejl i det. (Hvis nogen vil påstå at det ikke er fejl , så siger jeg bare at det uhensigtsmæssigheder der gør det uanvendeligt)

Jeg tror også det må være nogen andre apps der bruges når f.eks. Berlingske bruger det professionelt. (De kan ikke leve med et legetøj)

Dette er undtagelsen der (for Google) bekræfter reglen. Wave er på vej til dit skrivebord/din organisation og ser ud til at have samme + en bredere funktionalitet.

8
8. april 2010 kl. 13:36

Carsten: Du skriver at google docs er legetøj, men har du nogle konkrete eksempler på fejl?

Selv har jeg brugt google documents i ca. 1½ år og har fundet systemet exceptionelt stabilt. Copy/paste fejlen er faktisk første gang jeg har oplevet problemer (det er jo så til gengæld temmeligt voldsomme problemer). Men jeg kan på ingen måde siges at være power-user: jeg bruger det mest til flade (men ofte temmeligt lange) tekster.

Det ville være rart at høre om erfaringer fra nogen som har brugt systemet til mere krævende (og måske fejlfremprovokerende) ting.

12
22. april 2010 kl. 19:53

Til Thomas Knudsen:

Jeg kører på en ASUS EEE900 (privat) med en Ubuntu 9.10 og en Chrome browser. Ver 5.0.342.9 beta Jeg har åbenbart fejlagtigt troet at det var smartest med en Google browser til en Google Web App. Men hvis man ser nedenstående link så ser man at Google ikke supporter deres egen browser (endnu)

http://docs.google.com/support/bin/answer.py?hl=da&answer=37560en

Mht. fejlene har det mest været fejl i mus /tastatur / "web rullegardins menuer". (jeg kan f.eks. dokumenterer at file "rullegardins menuen" ruller ned "bagom = under" en inlejret youtube film så man ikke kan trykke på "upload" eller "download" i file menuen) (filmen stoppet under redigeringen i google docs) Der har også været eksempler på at musen preller på rullegardins menuerne (så den altid vælger det første punkt på menuen, ved hutigt/pæcist enkelt klik)

Det skal lige siges at musen/tastur/skærm ikke fejler i andre sammenhænge. Heller ikke i chrome browseren når der ikke bruges "google docs".

Men jeg er nu begyndt at bruge firefox 3.5.9 og det ser ud til at virke meget bedre (en anden faktor er at fejlen ikke er der hele tiden (i chrome) den kommer/går som det også er anført (af andre) under ctrl-c ctrl-v fejlen)(Dette er hammer irriterende: at man ikke kan være sikker på at genskabe fejlen).

Hvis det viser sig at fejlene kun er i chrome browseren (måske på langsomme (CPU) maskiner med dårlig/ingen grafik accelerator og kun med chrome browseren) (måske er den ikke på windows med chrome) så syntes jeg det er er et stort problem for Google at chrome OS kører med denne browser (i LINUX versionen) og den har disse fejl. Chrome OS har netop denne maskine type (lille netbook med SSD drev) i focus. Jeg har 27 jan 2010 rapporteret at følgede lydfil ikke kan afspilles i chrome og bare fået det svar fra Google at Chrome virker fint i windows. (Google er ligeglade med LINUX undersøttelsen men det er jo den Google skal leve af i Chrome OS !!!!)

http://www.sslug.dk/moede/hygge/2001-10-09/henrik_storner-grundnet-1.ogg

En anden file (version2-PHK MP4) der ikke virker i Chrome/ Ubuntu er denne:

http://mirrors.sunsite.dk/blivklogere/foss_aalborg/2008/efficient_programming_for_modern_computers--Poul-Henning_Kamp--danish--FOSS_Aalborg.mp4

Jeg er forsat en stor fan af Google. (Jeg tror såmen nok at Google skal få rettet op på fejlene med tiden) Jeg syntes at Google gør en kæmpe (og vovet) indsats for at lave udvikling på nettet. (Men den der intet vover vinder intet (som MS)) Men jeg syntes bare Google burde rette op på nogen af de mere åbenlyse fejl hurtigt. Men som man kan se på min "tumbs down" rating er det ofte budbringeren der for hele "straffen" for fejlene.

9
9. april 2010 kl. 00:13

Jeg har de sidste uger haft samme problem i Wave til tider. Oplever det nok i hvert fald hver anden gang jeg benytter Wave i Firefox.

3
8. april 2010 kl. 08:54

torsdag 08:55 - Kan ikke se nogen problemer - virker som det skal - både copy/paste - dansk stavekontrol.

Sikkert bare en opdatering - der er snublet - og dem kender vist alle - det meste af tiden - hehe

5
8. april 2010 kl. 09:23

Nogle brugere oplever periodevist, at det ikke er muligt at indsætte tekst i

Så er det jo ikke let for jer at tjekke om det virker vel...! Selvom jeg også godt kan lide Google er der ingen grund til at blive fanboy. Når der er nogen der oplever at noget ikke virker, så virker det nok ikke for dem.

6
8. april 2010 kl. 12:00

Jeg har oplevet fejlen - både i Crome og Firefox. Det er en meget generende fejl. Og det er ekstra irriterende at google ikke melder ud at der er fejl. Det rokker alvorligt ved tilliden til docs.

7
8. april 2010 kl. 13:31

Ja - det er en yderst irriterende fejl som har forekommet periodisk de sidste ca. 3 uger.

Af en eller anden grund kan man altid trække en highlightet tekst ind på plads i dokumentet, men ikke bruge den naturlige "ctrl-c/ctrl-v"-kombination.

Men hvis man arbejder på en lille skærm med browseren i fuldskærmstilstand, så kan det ikke lade sig gøre. Eneste workaround jeg har kunnet finde er at trykke ctrl-f ("find"). Det åbner en find-menu med et tekstfelt som man kan paste ind i. Derfra kan man trække teksten ind i dokumentet. Arbejdsprocessen bliver altså:

Marker tekst + ctrl-c i det vindue du vil kopiere fra. Skift til dokumentvinduet Tryk ctrl-f og klik i søgetekstfeltet tryk ctrl-v for at indsætte tryk ctrl-a for at highlighte træk teksten fra søgefeltet på plads i dokumentet.

Bizart - men det virker. Jeg ser frem til at google får rettet fejlen!