Google pønser på at skrotte Dalvik i Android

Illustration: Android Logo
Google tester en potentiel afløser til Androids runtime-software Dalvik. Afløseren kaldes ART og kan afprøves, hvis du har Android 4.4 KitKat.

Hos Google har udviklerne bag Android arbejdet på et nyt runtime-miljø, der potentielt skal erstatte det nuværende Dalvik-miljø. Den nye runtime-motor kaldes ART, som står for Android Runtime. Det skriver Gigaom.

Med det nuværende Dalvik-system, er runtime-miljøet baseret på en “Just-In-Time”-kompiler, som fortolker applikationens kildekode i bytekode-format. Det betyder groft sagt, at applikationen på telefonen skal igennem en endelig komplileringsproces, hver gang den bliver afviklet.

Men med ART skal applikationen derimod kompileres til maskinkode på forhånd, når applikationen installeres, en såkaldt “Ahead-Of-Time”-kompilering. Dermed er det ikke længere er nødvendigt at afvikle en ny virtuel maskine eller kompilere kildekoden, hver gang applikationen startes op.

Selv om det nye rumtime-miljø stadig er “work in progress”, opfordrer Google Android-udviklere til at afprøve ART. Hvis du har fået fingrene i den seneste Android 4.4, kan man slå den nye runtime-motor til i telefonens udviklermenu.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere