Google Play-apps med 2,6 millioner downloads hiver enheden ind i botnets

20. oktober 2017 kl. 12:22
Endnu en dyster reminder om, at Google er ude af stand til fuldstændig at kontrollere, hvilke apps der siver ind i selskabets økosystem.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Google har netop givet otte ganske populære apps sparket, efter at sikkerhedsforskere fra Symantec fandt ud af, at de tilføjede enheder, appsene blev installeret på, til botnets. Disse botnets blev blandt andet brugt til at udføre DOS-angreb.

Formålet med applikationerne var simpelthen at skabe et dække, en eksistensberettigelse, skriver Arstechnica. De virkede udmærkede og ændrede udseendet af karakteren i mobilspillet Minecraft: Pocket Edition.

Men samtidig brugte applikationerne i al hemmelighed den såkaldte Android.Sockbot-malware til at tilføje de mange enheder til en botserver, applikationens bagmænd styrer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Denne yderst fleksible strategi kunne nemt udvides til også at udnytte usikkerheden i diverse netværk,« skriver sikkerhedsforskerne på deres blog.

En af de inficerede applikationer hed ‘Assassins Skins for Minecraft’, men navnet på de andre syv apps er ikke oplyst.

Malwaren har hovedsagelig ramt amerikanere, men er også blevet downloadet i andre lande som Rusland, Ukraine, Brasilien og Tyskland.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger