Google-patent afslører syret augmented reality-projekt

Daglige gøremål som at shoppe eller skære agurker skal virtualiseres og gøres til spiloplevelser for brugerne, der får projiceret billeder direkte ind på nethinden.

Der var meget hemmelighedskræmmeri, da Google i oktober 2014 investerede 3,2 mia. kr. i virtual reality-firmaet Magic Leaps, men en ny patentansøgning løfter lidt af sløret for, hvad man måske kan forvente fra den gådefulde teknologivirksomhed.

Teknologien fra Magic Leaps fungerer ved at projicere computerbilleder ind i øjet for derved at tilføje et ekstra virtuelt lag til de fysiske objekter, vi ser, hvilket også er kendt som augmented reality.

Patentet lægger op til nogle briller, der fungerer lidt som Google Glass, som teknologigiganten ellers netop har lagt på hylden indtil videre. Men i stedet for at vise billederne op på en lille skærm foran øjet bliver de projiceret direkte ind på nethinden.

Læs også: Google dropper brillerne - indtil de relancerer dem

Det giver adskillige muligheder for at integrere den fysiske virkelighed med virtuelle lag, hvilket patentansøgningen fremstiller en lang række mere eller mindre syrede scenarier for.

Billederne kan give et indblik i, hvad teknologien kan bruges til, men det er ikke ensbetydende med, at Magic Leap ender med at bruge opfindelsen på den måde, som den er beskrevet i patentansøgningen.

En del af billederne fra patentansøgningen viser, hvordan daglige gøremål kan gøres sjovere ved hjælp af gamification:

En simpel handling som at skære agurker kan pludselig blive til et spil, hvor man får point efter, hvor mange skiver agurk man skærer.

Også på arbejdspladsen kan monotone opgaver blive peppet op med augmented reality, så selv en opgave som at lægge asfalt ud på vejene kan opleves som at spille Subway Surfers eller lignende.

Når der skal handles ind, kan indkøbslisten og madopskrifterne svæve i luften lige over indkøbsvognen. Samtidig er børnene holdt beskæftiget med små spil. Mon brillen også kan programmeres til at lægge et virtuelt lag grøntsager hen over slikhylderne?

Hvad billedet her forestiller er svært at sige, men der er i hvert fald rige muligheder for at holde børnene beskæftiget i supermarkedet.

Når patienten skal igennem en bypass-operation, viser lægen først en 3D-udgave af hendes hjerte og forklarer operationens forløb.

Herefter kan patienten glemme sig væk fra operationsstuen og kigge ud på en virtuel strand, mens kirurgen går i gang.

Det er tydeligt ud fra den kreative patentansøgning, at det tilsyneladende kun er fantasien, der sætter grænser for, hvad den hidtil uprøvede teknologi kan mønstre.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere