Lav-energi chip skal bringe machine learning ind på mobilen

movidius chip
Chippen MA2150 skal bringe machine learning til telefonen uden at dræne batteriet.
It-kæmpen vil sammen med et chip-firma tage machine learning ud af skyen og ned i mobile enheder.

Googles neurale netværk-teknologi skal indbygges på en lav-energi chip, der skal bringe machine learning direkte ind i din smartphone. Google og chip-firmaet Movidius har slået pjalterne sammen i et projekt, der henter machine learning-kapaciteten ud af skyen og i stedet deponere den lokalt - nærmere bestemt i din lomme.

Funktioner som stemme- og ansigtgenkendelse er allerede mulig på telefoner, men hvis machine learning skal involveres kræver det en internetopkbling til skyen og dertilhørende forsinkelse.

Læs også: Google erstatter chef for søgning med specialist i machine learning

Med de såkaldte deep neural networks kan funktioner som ansigt og stemmegenkendelse foregå i realtid på den mobile enhed, forudsiger Tom austin, der er fellow ved analysefirmaet Garder, over for Tech News World.

Chefen for Googles machine learning-afdeling, Blaise Agϋera y Arcas, kalder it-selskabet hidtidige arbejde for byggeklodserne for teknologien.

Ved at arbejde med Movidius er vi i stand til at udvide teknologien fra datacenterne og ud i den virkelige verden og give brugere fordelene ved machine intelligence på deres personlige enheder, siger han i en meddelelse.

Læs også: MIT: Kvantemekanik kan være svaret på monstertunge dataanalyser i Big Data-projekter

Hvis machine learning skal fungere på telefonen kræver det ifølge selskaberne ekstrem effektiv energi-forbrug. Til det vil Google altså bruge Movidius flagskibs-produkt MA2450 - en ultra-kompakt chip med nok processorkraft til at håndtere de komplekse neurale netværks-udregninger, lyder det fra chipselskabet.

Præcist hvilke enheder, der sakl udstyres med chippen, er endnu usikkert. Movidius-chef Remi El-Quazzane understreger over for Forbes, at teknikken ikke er begrænset til telefoner uden dog at gå nærmere i detaljer.

For eksempel kunne man forestille sig at droner eller biler kunne have glæde af machine learning-teknologi uden kravet om en aktiv internetforbindelse.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Affecto Denmark reaches highest Microsoft Partner level

Affecto Denmark, a leading provider of data-driven solutions, has reached the highest level in the Microsoft partner ecosystem: Managed Partner.
22. jun 2017

Innovate your business with Affecto's IoT Explorer Kit

Are you unsure if Internet of Things fits your business strategy?
31. maj 2017

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017