Lav-energi chip skal bringe machine learning ind på mobilen

It-kæmpen vil sammen med et chip-firma tage machine learning ud af skyen og ned i mobile enheder.

Googles neurale netværk-teknologi skal indbygges på en lav-energi chip, der skal bringe machine learning direkte ind i din smartphone. Google og chip-firmaet Movidius har slået pjalterne sammen i et projekt, der henter machine learning-kapaciteten ud af skyen og i stedet deponere den lokalt - nærmere bestemt i din lomme.

Funktioner som stemme- og ansigtgenkendelse er allerede mulig på telefoner, men hvis machine learning skal involveres kræver det en internetopkbling til skyen og dertilhørende forsinkelse.

Læs også: Google erstatter chef for søgning med specialist i machine learning

Med de såkaldte deep neural networks kan funktioner som ansigt og stemmegenkendelse foregå i realtid på den mobile enhed, forudsiger Tom austin, der er fellow ved analysefirmaet Garder, over for Tech News World.

Chefen for Googles machine learning-afdeling, Blaise Agϋera y Arcas, kalder it-selskabet hidtidige arbejde for byggeklodserne for teknologien.

Ved at arbejde med Movidius er vi i stand til at udvide teknologien fra datacenterne og ud i den virkelige verden og give brugere fordelene ved machine intelligence på deres personlige enheder, siger han i en meddelelse.

Læs også: MIT: Kvantemekanik kan være svaret på monstertunge dataanalyser i Big Data-projekter

Hvis machine learning skal fungere på telefonen kræver det ifølge selskaberne ekstrem effektiv energi-forbrug. Til det vil Google altså bruge Movidius flagskibs-produkt MA2450 - en ultra-kompakt chip med nok processorkraft til at håndtere de komplekse neurale netværks-udregninger, lyder det fra chipselskabet.

Præcist hvilke enheder, der sakl udstyres med chippen, er endnu usikkert. Movidius-chef Remi El-Quazzane understreger over for Forbes, at teknikken ikke er begrænset til telefoner uden dog at gå nærmere i detaljer.

For eksempel kunne man forestille sig at droner eller biler kunne have glæde af machine learning-teknologi uden kravet om en aktiv internetforbindelse.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017