Lav-energi chip skal bringe machine learning ind på mobilen

Chippen MA2150 skal bringe machine learning til telefonen uden at dræne batteriet.
It-kæmpen vil sammen med et chip-firma tage machine learning ud af skyen og ned i mobile enheder.

Googles neurale netværk-teknologi skal indbygges på en lav-energi chip, der skal bringe machine learning direkte ind i din smartphone. Google og chip-firmaet Movidius har slået pjalterne sammen i et projekt, der henter machine learning-kapaciteten ud af skyen og i stedet deponere den lokalt - nærmere bestemt i din lomme.

Funktioner som stemme- og ansigtgenkendelse er allerede mulig på telefoner, men hvis machine learning skal involveres kræver det en internetopkbling til skyen og dertilhørende forsinkelse.

Læs også: Google erstatter chef for søgning med specialist i machine learning

Med de såkaldte deep neural networks kan funktioner som ansigt og stemmegenkendelse foregå i realtid på den mobile enhed, forudsiger Tom austin, der er fellow ved analysefirmaet Garder, over for Tech News World.

Chefen for Googles machine learning-afdeling, Blaise Agϋera y Arcas, kalder it-selskabet hidtidige arbejde for byggeklodserne for teknologien.

Ved at arbejde med Movidius er vi i stand til at udvide teknologien fra datacenterne og ud i den virkelige verden og give brugere fordelene ved machine intelligence på deres personlige enheder, siger han i en meddelelse.

Læs også: MIT: Kvantemekanik kan være svaret på monstertunge dataanalyser i Big Data-projekter

Hvis machine learning skal fungere på telefonen kræver det ifølge selskaberne ekstrem effektiv energi-forbrug. Til det vil Google altså bruge Movidius flagskibs-produkt MA2450 - en ultra-kompakt chip med nok processorkraft til at håndtere de komplekse neurale netværks-udregninger, lyder det fra chipselskabet.

Præcist hvilke enheder, der sakl udstyres med chippen, er endnu usikkert. Movidius-chef Remi El-Quazzane understreger over for Forbes, at teknikken ikke er begrænset til telefoner uden dog at gå nærmere i detaljer.

For eksempel kunne man forestille sig at droner eller biler kunne have glæde af machine learning-teknologi uden kravet om en aktiv internetforbindelse.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Kommentarer (0)

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Partnernyheder

Welcome to a seminar on tools that help you become GDPR compliant!

Getting GDPR compliant by May 2018 implies a lot of activities covering the legal aspects, internal business processes, data management, and security technology.
28. feb 2017

Maja Rosendahl Larsen ansat hos Affecto

24. jan 2017

Introduction to Jedox – Affecto Seminar, Copenhagen

12. jan 2017