Google på vej med mere offline-funktionalitet i Maps

Snart er det ikke længere nødvendigt at have forbindelse til internettet for eksempelvis at kunne søge informationer om butikker i området i Google Maps.

Google er på vej med et tiltag i Maps, der blandt andet gør det muligt at søge i den populære kort-app, selvom der ikke er forbindelse til internettet.

Det fortæller amerikanske Computerworld.

I løbet af året skulle en del af de funktionaliteter, der er tilgængelige i online-tilstand, også fungere i offline-tilstand i Maps. I dag er det muligt at hente en cached udgave af kort rundt om i verden, men flere elementer fungerer kun med forbindelse til internettet. Eksempelvis søgning om info på butikker og åbningstider.

Vice President for product management i Google Maps Jen Fitzpatrick fortalte under sit indlæg på konferencen Google I/O om det kommende tiltag, som gør appen mere funktionel for den hen ved milliard mennesker, der ikke kan komme på nettet.

»Google er forpligtet til at få vores produkter til at fungere godt for den næste milliard,« sagde hun ifølge amerikanske Computerworld uden at gå i detaljer med, hvad Google Maps i offline-tilstand kommer til at kunne.

Jen Fitzpatrick fortalte desuden, at Googles ingeniører på det seneste har fået turn-by-turn-navigation til at fungere i Maps i offline-tilstand.

»Vi arbejder hårdt på at få Google apps til at fungere offline, så de ikke suger dyre data og ikke skal have en super-pålidelig internetforbindelse, hver gang du skal et sted hen,« sagde Fitzpatrick.

Ifølge Googles hjemmeside er søgning, navigation og kortlag blandt de funktioner, der i dag kræver, at Maps har forbindelse til internettet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Bent Jensen

Konkurrence virker :-) Nu kommer der jo også snart billige alternativer der virker offline, så det er nok et spørgsmål om ikke at blive fravalgt, for hvis det var mere vigtigt for google, så var det lavet. De kan jo ikke lide at det ikke er dem, som når den "sidste" milliard, eller at de ikke kan presenter deres søgninger og data opsamling. Som er det de lever af.

Men husk kort kan gemmes offline nu, mener 30 dage af gangen. Men TomTom eller Garmin, har også allerede nu, en begrænset gratis version til android.

Off. Trop. Nokia, kunne med deres gratis kort, have givet det, som ville give susces på Android. Suk, Suk, Suk så mange dårlige valg.

  • 0
  • 0
#3 Rasmus Elmelund Nielsen

Off. Trop. Nokia, kunne med deres gratis kort, have givet det, som ville give susces på Android. Suk, Suk, Suk så mange dårlige valg.

korrekt! Men det ER formentligt ikke for sent i livet for dig at lære at navigere rundt i et nyt mobilt OS, Bent. WP er faktisk meget intuitivt, og så får du, som du selv fremhæver, adgang til "innovative" tiltag såsom offline navigation.

R

  • 0
  • 1
#4 Bent Jensen

Ja måske det eneste plus, i en lang række minusser.

Men at lære noget nyt, er ikke det samme som at gøre noget mere bøvlet og dårligt, så holder mig til Android. Hvor jeg kan både kan få de programmer jeg skal bruge, samt ikke skal betale alt for meget for det. Samt hvis man ikke gider gider mærkevarer, kan få en top telefon til omkring 2000,- (One Plus)

Laver MS ikke kun den bløde mellemvare nu, når de har opgivet at komme ind på mobil og tabet tablet igen ?

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere