Programmeringssproget Go er på vej mod den næste store milepæl, version 2.0. I den anledning er det først og fremmest tid til at løse nogle af de større problemer og samtidig fastholde visionen, skriver Russ Cox fra Google i et blogindlæg.
Helt overordnet har Google ikke tænkt sig at lave drastisk om. Erfaringerne fra ændringer tidligt i forløbet for Go var, at det tager tid for udviklere at vænne sig til, at API'et for eksempel returnerer fejl med Error som en særskilt type, når det tidligere blot havde returneret en String.
Derfor vil Google undgå for mange af den slags ændringer, hvor udviklerne er oppe mod indgroede vaner. I stedet skal der fokuseres på de områder, hvor Go lige nu ikke lever op til forventningerne.
Det gælder først og fremmest evnen til at skalere. Google bruger i stort omfang Go til selskabets cloud-tjenester, som kan være distribueret over tusindvis af servere. Her vil Google gerne have forbedret ydelsen i Go til systemer, hvor mange parallelle systemer skal operere i realtid.
Ifølge Google er det ikke kun relevant for Google selv, men vil også være relevant for selv mindre selskaber, fordi de i stigende grad også vil begynde at opbygge applikationer og arkitekturer efter samme model som de store cloud-tjenester.
Tilsvarende vil Google også gøre det nemmere for Go-udviklere at arbejde med meget store kodebaser, hvor en organisation skal holde styr på en stor mængde kode, som skal vedligeholdes. Eller hvor en organisation eksempelvis har kode fra open source, som skal tilpasses til netop deres anvendelse, og som derfor indgår i kodebasen.
Første trin i processen frem mod Go 2 er derfor at få indsamlet problemer med Go og ønsker til fremtiden fra de organisationer, som i dag har taget Go til sig.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.