Google på vej med Android-apps på Chromebooks

Billige bærbare computere med Chrome OS vil i fremtiden også understøtte Android-apps. Det vil udvide mængden af software markant.

Chromebook-konceptet har fra starten handlet om at køre applikationer i browseren, suppleret med lidt offline-support til de mest kritiske apps. Men nu udvider Google konceptet og vil lade Chrome OS understøtte alverdens Android-applikationer også.

Det fortalte Google på firmaets egen konference I/O i San Francisco onsdag, ifølge The Next Web.

Fra scenen blev det demonstreret, hvordan man fra det browser-baserede styresystem kunne installere en Android-app på maskinen. Men teknikken bag er ikke helt klar til lancering. Det er stadig tidligt i processen, fortalte Google.

Ved at lade Chromebook-brugere få adgang til de over én million Android-apps, der er udviklet til nærmest ethvert tænkeligt formål, bliver Googles pc-platform pludseligt mere attraktiv for dem, som er usikre på udvalget af web-apps til Chrome OS.

Da de fleste Chromebooks er billige bærbare maskiner uden touchskærm, vil det dog stille nye krav til udviklerne af Android-apps, med mindre Google finder på en smart løsning til at få alt til at fungere i pc-formatet også.

Hvornår Google forventer at få det hele til at spille og åbne alle Chromebooks for Android-apps, ville Google ikke sige noget om.

Google lancerede Chrome OS i 2010, i begyndelsen uden den store succes. Men de seneste par år har især amerikanerne været glade for de oftest meget billige maskiner, som også har fundet vej til mange skoler, i stedet for klassiske Windows- eller Mac-computere.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Milos Game

Eneste reelle problem er vel multi touch, for fingeren og musen har samme funktionalitet. Hvis man i dag kobler en mus til en Android enhed, så har man allerede disse 3 funktioner: venstre museknap = touch/tryk højre museknap = back/tilbage scroll knap = scroll som man kender det fra pc'en

To fingre gestures, som man bruger til zoom, kunne de feks klare ved at holde venstre museknap nede og scrolle.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere