Google overvejer at vægte krypterede sider højere i søgemaskinen

Krypterede hjemmesider vil muligvis få en højere placering i din Google-søgning. Det skal være skubbe nettet i retning af bedre privatliv for alle.

I fremtiden vil det muligvis være en fordel at kryptere trafikken til sin hjemmeside, hvis man vil have en god placering i Googles søgeresultater. Det skriver Wall Street Journal.

Internt i Google overvejer man nemlig at give fordele til hjemmesider, der gør brug af kryptering, ved at placere siderne højere blandt søgeresultaterne. På den måde vil Google skabe incitament for webudviklere til at kryptere deres hjemmesider.

Planerne om at give krypterede sider en bedre placering er dog stadig langt fra vedtaget, og en pressetalsmand for søgegiganten slår fast, at Google ikke officielt ønsker at annoncere noget endnu.

Hvis Google gør alvor af planerne, kan det være en stor drivkraft mod et sikrere internet. For hjemmesider, der krypterer trafikken mellem siden og brugerne, gør det mere besværligt for hackere at snage i brugernes internetaktivitet. Det vil også gøre NSA's overvågningsarbejde mere resursekrævende.

Allerede i dag bruger Google sin søgemaskine til at fremhæve hjemmesider med praksisser, som Google anser som gode. Google undersøger nemlig en hjemmeside på over 200 parametre for at vurdere, hvor godt den skal ligge blandt søgeresultaterne.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (16)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Deleted User

jeg bruger firefox med plugin https-finder, kan en side krypteres bliver den det. men hvis flere sider ville benytte sig at kryptering pga google, så siger jeg , go for it! ebay er kun krypteret ved login, derefter er alt åbent :-/

 • 1
 • 0
#5 Casper Olsen

Det kan man ikke. Det ikke alle parameter som er offentligt kendt, men man kan til dels gætte sig til mange af dem og nogle ting har Google selv meldt ud. Fx meta keywords skulle ikke længere være en del af Googles algoritme

 • 0
 • 0
#6 Jan Balslev

Det lyder dejligt. Til dagligt arbejder jeg og mine kolleger på https://bil.dk . Efter at vi flyttede vores websitet til https har man ikke kunde finde vores firma i google når man søger efter "bil" - tidligere var vi at finde på side 1. Nu overvejer vi om vi skal flytte tilbage til http igen, men med denne nyhed vil vi nok lige se tiden lidt an.

God påske

Vh Jan Bil.dk ApS

 • 4
 • 5
#9 Hans Henrik Jakobsen

Cracking er at hente personlig information som bruges mod dig. Så vidt jeg ved er det lige det Google fortager sig. Google opsamler information om min færden på nettet i den helt store still så de kan få økonomisk udbytte af hvad de ved om mig. De både sælger den information og bruger den til at vise mig information som jeg ikke kan stole på. Jeg kan blive snydt (ved deres data fremvisning) til at købe ting som jeg vil kunne få gratis. Jeg har ingen ret til at udelukke denne indtræden i min private sphere hvilket jeg betragter som ren tyveri. Ja, jeg ønsker Google hen hvor peberet gror og ønsker kun det firma alt ulykke der måtte komme deres vej. Så, ja, sølv papirhatten sidder godt og stramt indtil almindelige menneskerettigheder findes på nettet og så har jeg altid syntes at den pynter.

 • 0
 • 5
#15 Michael Friis

Ja det kan du, men browsere og applikationer understøtter selfsigning meget forskelligt. Mange af dine brugere vil få en stor fed advarsel hver gang de besøger dit website så er det nok ikke lige sagen.

Et certifikat skal være signeret af eksempelvis Verisign eller lign CA. Du slipper ikke for at smide de 300-1000DKK om året.

 • 1
 • 0
#16 Troels Henriksen

Mange af dine brugere vil få en stor fed advarsel hver gang de besøger dit website så er det nok ikke lige sagen.

Her bør browserne også tage sig lidt sammen. Bevares, selv-signerede certifikater beskytter ikke mod man-in-the-middle, men de beskytter mod mange andre angreb. Og som det er vist igen og igen, så er god sikkerhed afhængigt af mange lag - defense in depth har for længst vist sit værd.

 • 0
 • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere