Google opruster i patentkrig: Køber 1.003 patenter af IBM

Illustration:
Som forsvar mod nye patent-retssager har Google nu købt 1.003 patenter af IBM. Prisen er ikke oplyst.

Det lykkedes ikke Google at få fingrene i den store bunke patenter efter firmaet Nortels konkurs. I stedet har Google nu været på shopping hos IBM, der ligger inde med en enorm portefølje af patenter. 1.003 patenter kom i indkøbskurven og skifter nu ejer, så Google har mere at stå imod med, når konkurrenterne angriber Google-produkter med patent-krav. Det skriver Infoworld.com.

Ifølge en meddelelse fra Google er patent-indkøbet udelukkende et defensivt træk, for retssager om patenter er en udmattende krig uden vinder, lyder det fra firmaet, som i øjeblikket slås især mod patentkrav mod styresystemet Android.

Oracle har således med en stak Java-patenter i hånden anklaget Android for både at krænke patenterne og Oracles ophavsret til Java-kode, mens producenterne af Android-telefoner er under hård beskydning fra især Microsofts juridiske afdeling. Således betaler for eksempel HTC et beløb til Microsoft for hver eneste Android-enhed, der bliver solgt.

De 1.003 patenter, som Google nu kan putte i skattekisten til fremtidig brug, dækker over alverdens områder inden for it, fra chipproduktion og til objektorienteret programmering. Hvad Google har betalt IBM for patenterne, vil parterne ikke oplyse.

Da 6.000 patenter før sommerferien blev solgt fra konkursboet efter Nortel, var Google med i budkrigen og endte efter en budkrig med at byde 3,14 milliarder dollars for porteføljen. Men et konsortium bestående af Apple, Microsoft, RIM, EMC, Ericsson og Sony var villig til at smide hele 4,5 milliarder dollars for patenterne, 23,6 milliarder kroner.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Anders Rosendal

"4,5 milliarder kroner for patenterne, 23,6 milliarder kroner."

Måske den sætning lige skal læses igennem igen.
Jeg gætter på der menes:
"4,5 milliarder usd for patenterne, 23,6 milliarder kroner."

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere