Google opgraderer Chrome til Windows med lille antivirus

Fremover vil Chrome til Windows selv kunne scanne sine filer og indstillinger for malware og mystiske hændelser.

Med en indbygget malware-scanner og en række andre nye værktøjer opruster Google i samarbejde med it-sikkerhedsselskabet ESET i kampen mod browserbaserede trusler. Det skriver The Register.

Læs også: Glem mus-over-link-tjek: Javascript-fidus vinder udbredelse blandt svindlere

På trods af den indbyggede sikkerhed i Windows10 vurderer Google nu, at det er nødvendigt med yderligere sikkerhed til internetgigantens Chrome-browser. Over årene har Googles medarbejdere flere gange kritiseret sikkerheden i Windows Defender.

Polstringen af Chromes forsvarsværker gør browseren i stand til at holde øje med, om diverse udvidelser til Chrome ændrer brugerens Chrome-indstillinger.

Ifølge ESET er det nemlig almindeligt, at lyssky software netop ændrer på Chrome-indstillingerne, hvilket kan være svært at se for den intetanende bruger.

Læs også: Dansk chrome-plugin lader dig køre de nyeste spil fra din gamle spand

Derudover scanner det nye Chrome jævnligt styresystemet og sine egne filer for programmer, der er markeret som skadelige eller uønskede i selskabets databaser.

Google understreger dog over for The Register, at der ikke er tale om en fuld antivirusløsning.

»Opgraderingen er ikke ment som en fuldkommen beskyttelse mod alle moderne trusler, men er i stedet begrænset til at opdage specifikke malwarefamilier og specifikke måder at omgås sikkerheden i Chrome eller styresystemet på,« siger ESET's tekniske direktør Juraj Malcho.

Kan selv fjerne kodestumper

Google har i forbindelse med opdateringen hyret ESET til at opgradere et program tilbage fra 2014 kaldet Chrome Cleanup. Den nye version af softwaren fungerer groft sagt som et lille antivirusprogram, der selv kan fjerne skadelige kodestykker, skulle den finde nogle.

Læs også: Nyt udseende, nyt indhold: Her er den nye Firefox

Prorammet søger ikke hele tiden efter skadelig kode, oplyser Windows. I stedet søger Chrome Cleanup efter malware med jævne mellemrum.

»Det er vigtigt, at scanningen foregår hurtigt og kræver så få ressourcer som muligt,« siger Juraj Malcho.

Læs også: Danske Bank, netbank har problemer med Chrome

»Derfor scanner vores produkt (videreudviklingen af Chrome Cleanup, red.) også kun ganske bestemte områder af Windows sammenlignet med de fulde antivirusløsninger, der ellers findes.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Allan Thisgaard

Det kan du fastslå med programmet Process Monitor, fra Sysinternal (Microsoft). Den viser dig alle læsninger og skrivninger af data i realtid, og lader dig filtrere det. 2 sekunders log er typisk 50.000 linjer. Der rører sig ikke en fiber i en muskel på din pc, uden at du ved det, med procmon aktivt ?

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere