Google og Samsung begraver patent-stridsøksen i ti år
Patentadvokater har kronede dage i smartphone-branchen, hvor højt profilerede sager mellem især Apple og Samsung kun udgør toppen af isbjerget.
Nu har Google og Samsung – der i forvejen mere er allierede end fjender – valgt at slutte fred i mindst ti år, fremgår det af meldinger fra de to teknologi-giganter. Det skriver Betanews.com.
En fredsaftale mellem de to firmaer betyder nu, at de ikke kan starte en patentsag mod hinanden frem til 2024, og at de har adgang til hinandens skattekister af patenter. Det kan dermed også ruste Samsung bedre i slagsmålene mod Apple, der gang på gang har beskyldt Samsung for at plagiere og for at krænke Apples patenter.
Svenske Ericsson indgår også i fredsaftalen, som er endt med en model, hvor Samsung betaler Ericsson et fast beløb hvert år. Hvor længe den betalingsaftale løber, eller hvad den dækker over, er ikke blevet oplyst.
Hvor firmaet som Microsoft, Nokia og andre giganter med mange år på bagen i årevis har samlet mere eller mindre geniale patenter sammen, stod Google i lang tid svagere i den juridiske kamp på smartphone-markedet. Da Google købte Motorolas telefon-division i 2011, var det derfor i høj grad også for at få fingrene i Motorolas righoldige udvalg af patenter om mobiltelefoni og radioteknologi.
En del patentsager i smartphone-branchen er foregået mere i det skjulte, for eksempel mange af Microsofts sager mod producenter af Android-telefoner, som næsten alle er endt med forlig, hvor telefonproducenterne så skal betale licens til Microsoft for hver eneste solgte Android-telefon. Det forlyder derfor i branchen, at Microsoft tjener en hel del mere på Android end på firmaets eget system, Windows Phone.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.