Google og Facebook overvejer blackout i protest mod antipiratlov

3. januar 2012 kl. 11:308
Nogle af verdens største hjemmesider som Google og Facebook overvejer at gå i sort som reaktion på kontroversiel, amerikansk antipiratlov.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Selskaber som Google, Facebook, eBay og Paypal kan være på vej til at sende deres populære hjemmesider ud i et fælles blackout, skriver Fox News.

Aktionen overvejes som et modtræk til film- og pladebranchens kontroversielle forslag til en antipiratlov, SOPA - Stop Online Piracy Act.

SOPA skal efter planen udvide de muligheder, selskaberne har for at skride ind over for krænkelser af ophavsretten på internettet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Blandt andet skal internetudbydere have muligheden for at blokere hjemmesider, der krænker ophavsretten.

Kritikerne af SOPA - der i blandt de nævnte internetgiganter - mener, at lovforslaget vil føre til meningsløs censur af internettet og ikke vil have den tiltænkte effekt mod piratkopiering.

Ifølge it-mediet CNET har flere af de omtalte internetvirksomheder været i snak om muligheden for at trække stikket til deres hjemmesider for at gøre opmærksom på de problemer, de mener SOPA bringer med sig.

8 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
8
4. januar 2012 kl. 12:07

... for de omkostninger de giver for internetbranchen skal selvfølgelig hentes et sted. Og det kan realistisk set kun ske ved at de udsatte webtjenester indfører dual license, en fortsat fri for alle, der accepterer fri kopiering af deres offentliggjorte værker. Og en kommerciel licens for folk og organisationer, der ikke kan acceptere denne betingelse for at selv at kunne færdes frit på størstedelen af internettet. Da de kommercielle licenser formentlig hurtigt vil blive meget dyre, vil der herved opstå grundlag for en mere nuanceret dialog mellem rettighedshaverne, internetbranchen og brugerne.

5
3. januar 2012 kl. 13:47

på den anden side så er rettighedshaverne stadigvæk mere og mere agressive.

Online selskaber såsom revision3.com har allerede smagt på rettighedshavernes metoder. Selskabet havde en P2P bittorrent tjeneste, hvorfra brugerne kunne hente Revision3's EGET LOVLIGE INDHOLD. Det blev for meget for nogle rettighedshavere der lavede DoS attack på revision3's servere: http://revision3.com/blog/2008/05/29/inside-the-attack-that-crippled-revision3/

Nu vil SOPA så gøre det lovligt for rettighedshaverne at trække stikket til alle og enhver de mener er "skyldige" i brud på ophavsretten. Retssystem? retssikkerhed? Alle lige for loven? Den slags bruger vi ikke her...

4
3. januar 2012 kl. 12:14

"Via: Fox News"

3
3. januar 2012 kl. 12:00

med SOPA og PIPA i hånden, kan en hjemmeside hvor BRUGERNE har lagt tvivlsomt indhold ind, blive lagt helt ned eller gjort til ansvar for hvad BRUGERNE har gjort.

Hvis man f.eks. har en Blog hvor folk kan skrive links, kan man blive gjort ansvarlig hvis en person lægger et link til en MP3, Torrent, MKV fil eller lign. Hvilket er helt grotæsk !!

Sider som Youtube ville dø med det samme fordi youtube endten skulle slette uendelige mængder indhold, eller censurere alting til døde inden det blev lagt ud. Youtube some i forvejen har tonsvis af værktøjer til rettighedshaverne til at få fjernet indhold som bryder copyright.

Wiki ville også lide en grum død, idet der ind i mellem ligger billeder, film og klip som bliver brugt som dokumentation omkring et emne og desværre ikke altid med ejerens accept. En ondsindet bruger kunne også plante en masse ulovligt materiale på Wiki, hvilket ville føre til en lukning, advarsel eller direkte ansvarliggørelse ... pga en BRUGER !

Loven gør det muligt at censurere internettet som vi kender det til døde :-( - især hvis loven kopieres til EU (som det er sket før)

2
3. januar 2012 kl. 11:59

Måske er det ikke et blackout /tv-gå-i-sort-lignende fænomen. Nok nærmere er det, at de (nok Google), vil skrive på deres forside: Dette er, hvad der kan komme til at ske, hvis piratloven af (.....) går igennem. Derfor kan Google ikke bruges i dag, men du kan skrive under på her (og så et link), at du er modstander af denne lov.

Hvis de gør dette, får de i hvert fald langt over rigtigt mange millioner underskrifter. - Dette kunne man jo håbe skete.

1
3. januar 2012 kl. 11:42

Jeg ville gerne se masserne af vrede som en flodbølge hvis dette sker. Puha, jeg ville ikke være den person der sidder i den anden ende. Men få også Bing og yahoo med på den!

7
3. januar 2012 kl. 22:31

De skulle også tag og smide en mail adresse, så folk fra hele verden kunne skrive, det skal nok få dem på andre tanker.

Pirat-kopi er et problem, men hvis de skaber en bedre service en hvad pirater kan "tilbyde" så løser man også problemet (fx. Spotify, Steam, TDC-play, WiMP, Via-play, og div. on-demand sites osv.)

Man kan jo heller ikke lukke en bank, fordi at der ligger noget copyright materialer i deres bankbokse.