Google og Apple blokerer opdatering til den britiske smittestop-app

13. april 2021 kl. 10:081
London
Illustration: Daniel Chapman via Wikipedia.
Britiske myndigheder vil indsamle lokationsdata gennem landets kontaktsporings-app, men det overtræder en aftale med Google og Apple. Derfor har tech-giganterne blokeret for opdateringen.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Apple og Google har blokeret for en opdatering af den engelske/walisiske version af Smittestop-app, da den overtræder en aftale om privacy mellem landets myndigheder og tech-giganterne.

Det skriver BBC.

I dag scanner appens brugere QR-koder, når de går ind i en forretning eller restaurant. Telefonen gemmer registreringen og tjekker regelmæssigt en af myndighedernes databaser for nye virus-hotspots. Ved at sammenligne informationerne kan appen regne ud, om brugere har befundet sig nær andre smittede og gøre vedkommende opmærksom på smitterisiko. Lokationsdataen deles ikke med andre.

Men det vil man lave om på med en ny opdatering, der spørger brugerne, som er testet positiv for virussen, om de vil uploade deres registreringer. På den måde kan myndighederne hurtigt få overblik over nye smittesteder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men appen bruger Googles kontaktsporings API, og i den aftale har man skrevet under på, at den hverken må dele lokationsdata med Google, Apple eller sundhedsmyndigheder.

Selvom tech-giganterne har blokerer for opdateringen, kører den gamle version af appen stadig. Sundhedsmyndighederne har ikke ønsket at uddybe sagen til BBC.

I Skotland er man kommet udenom problematikken ved at bygge en separat app.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
14. april 2021 kl. 09:41

Myndighederne bruger enhver mulighed for adgang og overvågning som en løftestang til mere adgang og overvågning.

Hvor overraskende /s