Nu er Google klar med Maps-app til din iPhone

Efter Apple valgte at gå sine egne veje og droppe Googles korttjeneste til fordel for Apples egen og stærkt kritiserede tjeneste, har brugerne ventet på Googles nye kort-app til iPhone.

Google har nu frigivet den nye Google Maps-app til Apples iPhone. Lanceringen af app'en kommer, efter Apple i forbindelse med opdateringen til iOS 6 valgte at droppe samarbejdet med Google og selv lave en korttjeneste.

Apples egen korttjeneste blev imidlertid mødt med massiv kritik. En af de stor nye funktioner, 3D-visning, var skabt rent automatisk, og det fik berømte broer og vartegn til at ligne et maleri af Salvador Dali.

Læs også: Kortekspert: Ufattelig svært og dyrt at rette fejl i Apples 3D-kort

Tjenestens navigationsfunktion viste sig også at være umoden og kunne sende brugerne på omveje.

Læs også: Australsk politi advarer: Apple Maps kan være livsfarligt at bruge

Apple har tidligere benyttet Googles korttjeneste, men de to firmaer er konkurrenter på smartphone-markedet. For at kunne tilbyde nye funktioner før Google på iPhone, valgte Apple altså at bryde med Google.

Nu slår Google altså igen med selskabets egen kort-app til iPhone.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Henrik Mikael Kristensen

De har også en politik med at følge deres egne politikker, når det passer dem. Hvis app'en er tilpas højprofileret sker der undtagelser, og hvis folk først vænner sig til at bruge Google Maps app'en og Apple så efterfølgende forbyder denne, kan det ikke undgå at skabe yderligere kritik, og evt. migrering til Android telefoner.

  • 4
  • 0
#3 Johnnie Hougaard Nielsen

De har jo en politik mod at replikere Apple's egne funktioner?

Apple har givet sig selv en lang elastik i begge retninger ved at forbyde replikering af "core functions", hvilket ofte kan være en primært politisk vurdering. Jeg tror på at de har tænkt grundigt over om de vil acceptere Google Maps i deres app store.

Det vil dog være både dumt og usandsynligt at de fjerner den, til dels på grund af den meget dårlige PR, men også fordi der jo findes flere andre mappings apps, der dog alle lider under Apple giver deres egen maps app positiv særbehandling.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere