Google afviser at fjerne hele websteder med ulovlige film

Google er imod praksis med at fjerne hele websites fra søgemaskineresultaterne, hvis de f.eks. indeholder film i strid med ophavsrettighederne. Det er ineffektivt, anfører selskabet.

Google er stærkt imod at fjerne hele websteder fra søgeresultaterne.

Det fremgår af et et åbent brev fra søgemaskinegiganten til Office of the U.S. Intellectual Property Enforcement Coordinator i Det hvide Hus, skriver TechCrunch.

Brevet er et svar på en opfordring fra Daniel H. Marti, som er U.S. Intellectual Property Enforcement Coordinator i Det hvide Hus.

I begyndelsen af september bad USAs myndighed for immaterielle rettigheder om input til udformningen af en ny strategi på området for perioden 2016 til 2019.

Google har udnyttet anledningen til at erklære sin modstand mod den nuværende praksis, hvor man fjerner hele sider - domæner - fra søgemaskineresultater. Det sker, hvis de indeholder krænkende materiale.

Selskabet mener, at denne tilgang ofte er at sammenligne med censur af lovlige materiale, da de domæner, der indeholder krænkende materiale, også ofte indeholder blogs og community-indhold, hvorfor kun en lille del altså er krænkende.

»Det er sjældent, at et websted udelukkende består af krænkende materiale,« tilføjer selskabet i redegørelsen.

Filmbranchen: søgemaskiner har et stort ansvar

USAs filmbranche (MPAA) har kraftigt anbefalet, at søgemaskinerne fjerner hele sites, hvis en domstol har fastslået, at indholdet er krænkende.

Ifølge MPAA spiller søgemaskiner en rolle på hver 5. besøg på et websites med krænkende indhold.

Google erkender, at 16 procent af trafikken til sites med det kritisable indhold initieres af søgemaskiner. Men fastslår samtidig, at dette omfang også viser, at søgemaskinerne ikke er den primære driver mod de krænkende websteder.

Googles argument imod at fjerne hele sider fra søgeresultaterne er dels, at det krænker ytringsfriheden, og at fjernelse af hele websteder er ineffektivt, fordi sites med ulovligt indhold hurtigt kan flytte til et andet site.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Milos Game

Jeg vil mene at det er rigtigt, ikke at fjerne hele domæner eller sites. Jeg kan dog ikke lade vær med at tænke, at Google selv har en interesse i, at det ikke sker på den måde - skulle man fjerne hele domæner, så skulle bl.a. YouTube fjernes fra søgemaskinerne, da sitet sommetider indeholder ophavsretbeskyttet materiale.

Det er vel også derfor man har aftaler som DMCA, hvor (så vidt jeg ved) man slipper for straf, hvis man fjerner det krænkende materiale. Hvis jeg har misforstået DMCA, så må I meget gerne give en forklaring.

 • 2
 • 2
#2 Brian Hansen

Er det ikke mere et spørgsmål om sund fornuft? Dit eksempel med Youtube rammer her plet, selvfølgelig skal Youtube ikke fjernes fordi 0,002% er ulovligt uploadede tv serier (Statistik hevet ud af min egen røv), der iøvrigt typisk skal være i en tilpas dårlig kvalitet så Youtube's automatiske copyright scanner ikke snupper den. Personligt orker jeg ikke at se Manta Manta ned Till Schweiger, hvor hastigheden er kørt op i 120%, så det mest af alt minder om folkeræs med smølfer. Jeg endte faktisk med at bestille den på Amazon af samme årsag :)

 • 0
 • 0
#3 Bent Jensen

Men du bestilte den, for du have set den på Youtube ?

De forstår stadig ikke, at der nok skal blive betalt (lidt). Hvis indholdet kan ses hurtigt, og i god kvalitet. Og en film i halv dårlig kvalitet er en god reklame.

Måske ikke for noget lort, men vil da ikke ødelægge oplevelsen af den nye Bond eller Star Wars, ved at se en dårlig kopi. Men venter på den kommer på netflix. Som skrevet af mig andre steder jeg boykotter jeg DVD/BR på grund af deres tæt på ulovlige jagt på kopister, og biograferne på grund af deres SLIK politik.

 • 0
 • 1
#4 Ivo Santos

Her holder jeg med google, eller hvad de nu hedder, for hvad med flyselskaber, hvorfor er rutter til f.eks. visse destinationer i asien eller østeuropa ikke lukket ned for længst på grund af ulovlige ting som f.eks. børne overgreb, eller sex slaveri, men der er åbenbart stor forskel på f.eks. google og flyselskaberne.

 • 1
 • 2
#5 Brian Hansen

Men du bestilte den, for du have set den på Youtube ?

Nej jeg er bare vokset op med den film og blevet sentimental :P Men det kunne uden tvivl ramme flere andre film og specielt spil, som jeg har købt. Jeg skal være den første til at indrømme at jeg, hvis muligt, tester spil som piratkopi inden jeg kaster penge efter dem. Med priser på 600 - 1000,- (inkl. diverse premium pakker / udvidelser) gider jeg ikke købe katten i sækken. Alternativet i en piratfri verden, ville for mig bare betyde at spilindustrien slet ikke tjente noget på mig, selvom de måske har et godt produkt!

 • 2
 • 1
#6 Henrik Nygaard Birkholm

Hvorfor er det google ansvar, om det de linker til er ulovligt? Det fjerner jo ikke det ulovlige, fordi at google fjerner linket. Jeg kan jo bare finde det på en anden søgemaskine. Jeg mener at copyright advokaterne bør gå efter dem der hoster det ulovlige materiale. Når det er fjernet, så skal google nok også holde op med at linke til det :-)

 • 5
 • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere