Google-mobil er en »Droid-dræber«

Se specifikationerne på Googles nye rygte-telefon Nexus One her. Mobilen slår Motorolas Droid af banen, og er hurtigere end iPhone på webbet, siger anmelder.

Rygterne om Googles kommende smartphone bliver mere og mere detaljerede. Lillejuleaften kunne nyhedssitet Engadget berette, at telefonen, som ifølge rygterne hedder Nexus One, kan fås fra den 5. januar - men kun for dem, der har en invitation fra Google.

Andre rygter siger, at Googles medarbejdere allerede har fået telefonen i firmajulegave.

Ifølge Engadgets kilde er specifikationerne som følger:

 • Android 2.1
 • 11.5mm tyk
 • 512MB RAM, 512MB ROM, 4GB microSD in-box, som kan udvides til 32GB
 • 5 megapixelkamera med LED flash
 • 3G i form af HSPA 900 / 1700 / 2100, 7.2 Mbps ned og 2 Mbps op
 • 3.7-tommer WVGA AMOLED skærm

Der er endnu mere udpenslede specifikationer hos Engadget, som kan findes via det eksterne link under denne artikel.

Også lillejuleaften kunne et andet site, Gizmodo, give et førstehåndsindtryk af telefonen, som anmelderen havde haft i hånden.

Gizmodos anmelder kalder mobilen for »Googles Droid-dræber,« med tanke på Motorolas Droid-telefon.

»Den er tynd, den er hurtig, den er bedre på alle områder,« lyder vurderingen.

Telefonen skulle hente websider hurtigere end både Droid og Iphone GS. Gizmodo har også billeder af telefonen, som kan ses via det eksterne link herunder.

Historien melder ikke noget om, hvornår telefonen kommer i den almindelige handel, og om den overhovedet kommer til Europa.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (11)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Johan Niemi

For at vi kan bruge telefonen i Danmark kræver det vel bare at en eller anden gut får brygget en ROM til den med dansk ordbog.

Men ud fra HTC Magic at dømme, er dette åbenbart sværere end man skulle tro. I hvert fald ser man læssevis af glimrende udenlandske ROMs fra XDA-developers, der ganske enkelt er uden værdi fordi de ikke kan kombineres med en dansk SMS-ordbog.

Hvorfor er det så skidesvært at tilføre en ROM dansk ordbog?

 • 0
 • 0
#2 Casper Bang

@Johan: Ah uden værdi er vel lige lovligt voldsomme ord. At der findes masser af alternative ROM's skyldes primært at HTC ikke just er voldsom aktive mht. support når først de HAR solgt dig telefonen. Magic har fået én sølle lille opdatering men kører stadig Android 1.5, mens her 6 måneder efter lancering er både 1.6 og 2.0 kommet ud.

 • 0
 • 0
#3 Kim Schulz

@casper: tror ikke helt du er klar over i hvor stort grad HTC modificerer Android fra dens standard version. Det betyder at alle deres ændringer skal testes og tilpasses til nye udgaver af Android. Mellem 1.5 og 1.6 skete der ganske store ændringer i de underliggende lag i android....i 2.0 er endnu mere ændret. Desuden blev 2.0 først frigivet helt for nyeligt efter at den var blevet renset ud for den proprietære Motorola kodestumper de ikke ønskede at frigive. Hvor mange andre Android telefon producenter har frigivet nye ROMer til deres mobil telefoner? Hvor mange af dem er andet end en stock-rom?

 • 0
 • 0
#4 Jørgen Larsen

Smartphones skaber tydeligvis en forventning om en stadig strøm af opgraderinger hos brugerne men er den berettiget? Når man beslutter sig for at købe en telefon må man formode at den er funtionsdygtig ud fra det som er annonceret på frigivelsesdagen og at eventuelle fejl vil blive rettet via opdateringer. Skal HTC føle sig forpligtet til gratis at opgradere til nyere versioner af styresystemet i al fremtid? Telefonen er trods alt bygget til de specifikationer som var gældenede ved version 1.5 og det er vel en kende naivt at tro at samme telefon hardwaremæssigt kan trække version 2, 3, 4, 5 ... Vil man have det nyeste er det vel ikke urimeligt at man må investere i et nyt apparat.

 • 0
 • 0
#5 Johan Niemi

Casper, for mig er de ubrugelige til dagligdags brug. Der findes mange spændende ROM's, men uden dansk ordbog er telefonen simpelthen ikke egnet til at SMS'e fra.

Jørgen, jovist. Men Magic og Hero er som bekendt tvillinger i hardwarehenseende, alligevel bliver Hero tilgodeset fra HTC's side.

Min pointe er at det eneste der i realiteten er til for at Googles nye telefon kan bruges i DK, er en dansk ordbog. Dansk sprog? Nej tak, behøves ikke. Men er der der nogen her der har en forklaring på hvorfor det åbenbart er så svært at tilføje en udenlandsk ROM dansk ordbog?

 • 0
 • 0
#6 Casper Bang

@Kim Schulz: (fra HTX, Nyk. F. i sin tid?)

Der er ikke ret stor forskel på en Magic stock ROM og så et generic Cupcake image fra OHA/Google. Der er langt større forskel når vi snakker Hero.

Når jeg udtaler mig kritisk over for HTC, så skyldes det jo at Google experience versioner af Magic (Saphire 32b under myTouch navn mv.) og også forgængeren Dream, fik over-the-air opdateringer direkte fra Google. Det kan HTC åbentbart ikke finde ud af - ligesom de stort set har udmeldt at der ikke kommer mere til Magic. Dét til trods for at Magic og Hero har 99% samme hardware, og Magic kom blot ca 2 måneder før Hero.

iPhone har sat en standard for smartphones mht. opdateringer, ikke helt ud i skoven hvis du kigger på en moderne Windows, Mac eller Linux PC. Men det er ret tydeligt at HTC stadig er låst fast i en gammel "fire-and-forget" mentalitet. Noget de skal se at komme af med, hvis de vil noget i dette segment. Derfor, min næste Android bliver en Google experience Nexus.

Google står for kernen, hvilket bliver snuppet og modificeret downstream af de andre OHA medlemmer så som HTC og Motorola. Dette foregår i code drops - hvorfor jeg ikke helt forstår du siger Motorola har "forurenet" Android code basen?!

 • 0
 • 0
#7 Casper Bang

HTC utilfredshed en generel tendens, ikke kun i DK: http://androidforum.dk/2009/12/der-ulmer-et-oproer-i-canada/

Nu er jeg tilfældigvis i Canada og ved at mine Canadiske Android venner er bundet af Rogers kontrakter i 2-3 år. Det er satme langt tid at gå rundt med en telefon der ikke længere kan køre de fleste programmer på Android Marked. (Mange af de nye programmer der udkommer er til profiler > 1.5 og kan altså ikke køres på en Magic).

 • 0
 • 0
#8 Tomasz Cielecki

Det er faktisk ikke så svært igen, I har bare ikke ledt det rigtige sted.

Som I nok ved følger HTC's eget keyboard med den nordiske Magic, dette keyboard kan benyttes på de fleste ROM's til Magic, for ikke at sige dem alle, det eneste problem der er, at det er ikke alle Magic ROM's der kommer med HTC's Framework, og derfor skal skift af sprog foregå via en konfigurations fil, som jeg har beskrevet på min blog: http://ostebaronen.dk/changing-htc_ime-language-to-danish/ nede i bunden af mit blog indlæg linker jeg også til nyeste version af dette keyboard.

For at komme tilbage til topic, så synes jeg den der Nexus one ser ret nice ud, men om det er en droid dræber vil jeg ikke mene. Den mangler et hardware tastatur, da jeg ikke bryder mig særlig meget om touch tastaturer, dog er den interne hardware en del hurtigere.

 • 0
 • 0
#9 Kim Schulz

@Casper (yeps htx, nyk) Magic var på mange måder et vådeskud fra HTC's side hvis du spørger mig. Det er først i Hero at de er begyndt at tænke over hvad Android i virkeligheden kan og ikke kan (sidstnævnte er der faktisk stadig en hel del af). Jeg har brugt HTC produkter (primært windows mobile) privat i flere år og de har faktisk historisk set været rigtigt gode til at komme med hotfixes hvis kunder (eller de selv) har fundet fejl eller mangler. De laver sågar komplette rom-updates hvis der skulle komme en windows mobile release fra MS. Til Magic kom de med en rom-update så sent som sidst i oktober måned i år. Det vil jeg da ikke kalde for glemt...til Hero kom den en måneds tid senere.

Motorola historien er lidt "sløret" men det siges at de leverede nogle drivere og andet til Android 2.0 træet som de ikke selv havde rettigheder til at frigive (men godt selv kunne bruge i deres Druid/Milestone). Derfor kunne de frigive deres telefon uden problem imens 2.0 sourcen først skulle omskrives nogle steder inden den kunne frigives i det public source-træ (og ja producenterne har adgang til andet end de code-drops som kommer i det public android source-træ)

 • 0
 • 0
#10 Casper Bang

@Kim (cool, long time no see) Det er så første gang jeg hører noget godt om en HTC windows telefon - og de fleste ville nok måle Android op imod iPhone frem for Windows mobile.

Hvor om alting er, så føler man sig som Magic ejer sig ret glemt, når det eneste der er sket er en ny ROM (overskriver altså hele telefonen) med dansk tastatur. Dertil hører jo også at HTC er meget tys-tys, der er svært at få svar på noget som helst og man får som oftest en sludder for en sladder - men det ser nu ud til at Magic har fået sin eneste og sidste opdatering.

I princippet er jeg ligeglad, eftersom min Magic kører CyanogenMod og altså et mix af 1.6 + 2.0. Men jeg kan da godt forstå de alm. dødelige forbrugere, der var med til at give HTC og Android vind i sejlene. Er det forkert at forvente at en dyr internet smartphone anno 2009, modtager fejlrettelser og opdateringer til dét operativ system der fulgte med? Kan de være rigtigt, at man må ty til individuelle programmører så som Cyanogen for at kunne bruge Android Marked, få opdateret OS samt kunne køre nyere programmer?

Det mener jeg ikke, og tror det er et element Google ikke helt havde kalkuleret med. Og jeg tror også det er ris til egen HTC røv.

 • 0
 • 0
#11 Johan Niemi

HTC tog sig flere måneder om at bringe en opdatering der mappede 'æøå' til de ord der indholder dem. (HTC Magic)

Dette er vel også et bevis på at ordbøger er svære at have med at gøre.

Eller som Bang antyder, måske bare et bevis på HTC uduelighed.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere