Google mikser dyder fra Python og C++ i nyt programmeringssprog

Google har netop frigivet det eksperimentelle programmeringssprog Go, der skal kombinere lynhurtig udviklingstid med ditto oversættelsesstid.

Google fortsætter trenden med at åbne op for interne værktøjer og sprog. Seneste skud på stammen er det eksperimentelle programmeringssprog, Go, som Google nu har lagt ud som open source.

Go kombinerer ifølge Google den hurtige udviklingstid, man kender fra dynamiske sprog som Python, med ydelsen og sikkerheden fra oversatte sprog som C og C++.

Det skulle dels gøre det hurtigt at compile koden ? selv store builds er færdige på få sekunder ifølge Google - og afviklingshastigheden af den oversatte kode skulle ligge tæt på C og C++.

Google peger på, at der ikke er sket noget væsentligt nyt på fronten for sprog til systemprogrammering i mere end et årti, og at flere af de mest populære sprog inden for den genre mangler understøttelse for blandt andet garbage collection og multicore-programmering.

Go er oprindeligt søsat for at gøre det nemmere for Google at skrive software til servere, virksomheden bruger internt. Google understreger, at Go stadig er et eksperimentelt sprog, men at for eksempel serveren til hjemmesiden bag sproget, golang.org, er et Go-program.

Læs mere om sproget under fanebladet Eksterne links.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere