Google melder sig ind i kampen for netneutralitet

12. september 2014 kl. 08:35
Efter at have lurepasset i debatten, advokerer It-firmaet nu for “awesome” internet og støtter ens hastighed på for alle.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Google er kommet på banen i den heftige amerikanske debat om netneutralitet, den fri og lige adgang til internet uden betalingsmotorveje.

Ikke siden 2010 har Google meldt sin holdning ud på egen hånd, uden at udtrykke sig gennem tænketanke eller lobbygrupper for hele industrien, og det er blevet bemærket i The Washington Post.

Nu skærer Google nemlig sin holdning ud i bytes med følgende udmelding på sin hjemmeside.

»Hvis internetudbydere kan blokere ydelser og lave særaftaler, der favoriser visse selskabers indhold over andres, vil det true den innovation og udvikling, der gør internettet “awesome”,« skriver firmaet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med udmeldingen signalerer Google klart, at den lige adgang til nettet og de friheder der medfølger, er nødvendige for ytringsfriheden, entrepeneurship og innovation fremover. Det drager paralleller til 2006, hvor Google i kraft af sin bestyrelsesformand Eric Schmidt åbent meldte ud, at private selskabers monopol på kabler og bredbånd var en seriøs trussel mod det frie internet.

Til The Washington Post har selskabet dog afvist at svare på, hvorvidt det har indsendt et særskilt partsindlæg til Federal Communications Commission’s (FCC) høring, der slutter 15. september.

Over en million har allerede tilkendegivet deres holdning til Federal Communications Commission’s (FCC) forslag om at lade internetudbydere tage penge for fuld hastighed på nettet.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger