Google maps på mobilen sladrer om bilkøer

Google har bygget en funktion ind i dets kortapplikation til mobiltelefoner, som kan indsamle GPS-data om bilisternes hastighed. På den måde kan Google give alle et overblik over trafikken.

Bilkøerne på de danske veje i morgentrafikken er intet i forhold til, hvad de ansatte hos Google må kæmpe sig igennem i Googles hjemby Mountain View ved San Francisco-bugten. Måske er det derfor, at udviklerne hos Google nu har udvidet selskabets kortapplikation til mobiltelefoner til at indsamle trafikinformation.

Google Maps-applikationen til mobiltelefoner med indbygget GPS giver mulighed for at sende telefonens position og aktuelle hastighed til Google.

Ved at indsamle disse oplysninger fra et tilstrækkeligt stort antal telefoner kan Google detaljeret angive, hvor tæt trafikken er helt ned til enkelte gader.

Google og andre korttjenester tilbyder i forvejen i USA trafikinformation fra de målestationer, som delstaternes vejdirektorater har opstillet på de store veje. Ved at indsamle data fra bilisternes mobiltelefoner kan Google derimod vise trafikinformationer på alle veje, hvor der er tilstrækkeligt med brugere.

Ifølge Google har en vigtig del af udviklingen nemlig været at sikre, at man dels kunne håndtere nok brugere til at få et præcist overblik over trafikken i realtid, og dels sikre brugernes anonymitet.

Brugerne skal selv vælge at slå rapportering til Google til i mobilapplikationen. Data bliver sendt anonymt, men hvis der kun er få bilister i et område, kunne det alligevel være muligt at følge en bestemt bilist.

Derfor viser Google kun trafikinformationen, når der er nok brugere i området til at sikre anonymiteten. Samtidig sletter Google start- og slutpositionerne for hver tur, så de ikke bliver gemt.

Fordelen ved at få detaljeret trafikinformation er, at andre trafikanter får mulighed for at vælge alternative veje eller udsætte det tidspunkt, de tager hjemmefra, til bilkøerne er blødt op.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#6 Deleted User

jeg har netop gået en tur på tagterrassen på arbejdet og gps'en følger ganske præcist med. Hvis data er præcise nok til at kunne angive hvor jeg er i forhold til midten af vejen, bør det ikke være svært at finde ud af, hvem der er bilister og hvem der går/cykler.

Nu mangler vi bare nogle flere brugere så vi kan komme hurtigere til/fra arbejde :-))

  • 0
  • 0
#9 Deleted User

Et cirkus hvor alle vognene er udstyret med GPS, må ligne en trafikprop, og kører de ind til siden for at lukke andre forbi bliver billedet endnu mere spøjst, så er der begravelsesoptog, eller idrætslæreren der har samlet alle mobil/GPS tingene i en kasse mens han/hun i bil følger en halv skole på cykeltur, og endelig aktivister der ønsker at vide hvor meget kagemand de skal lave for at kunne styre trafikken.

Sidste skoledag rundt i hestevogn må da ligne langsom tæt trafik, hvis der er 1 GPS per elev.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere