Google lytter til optagelser fra din smarthøjtaler i stuen

10 kommentarer.  Hop til debatten
Medarbejdere hos Google lytter systematisk timevis af optagelser igennem fra kunders smarthøjtalere – Google Home. Det gør de for at kunne optimere teknologien.
11. juli 2019 kl. 09:45
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Opdateret den 12. juli kl. 14:35 med en kommentar fra Google. Vi har desuden ændret overskriften, som før gik på, at optagelserne blev brugt til at optimere Googles søgemaskine. Det gør de ikke - de bliver brugt til at gøre taleteknologien i bl.a. Google Assistant bedre.

Google har gang på gang slået fast, at selskabet ikke smuglytter til kundernes optagelser fra smarthøjtaleren Google Home og den digitale assistent Google Assistant. Når man taler til Google Home, bliver det både optaget og gemt – men Google lytter ikke til det, har selskabet sagt igen og igen.

Men det passer ikke, viser en beretning fra den belgiske radio- og tv-station VRT. VRT har fundet ud af, at Google sætter en lang række medarbejdere til systematisk at gennemgå et udsnit af smarthøjtalernes optagelser for at optimere den digitale assistents forståelse af stemmekommandoer.

Stationen har gennemgået over 1.000 optagelser, hvoraf 153 aldrig skulle have været optaget, og altså opdaget skænderier, samtaler i soveværelset eller personhenførbare data såsom adresser. Google Home optager stadig, hvis der bliver sagt noget, der lyder som »Okay, Google« – startkommandoen for højtaleren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Google erkender overfor VRT, at de bruger sprogeksperter fra hele verden for at optimere teknologien, men de understreger, at de kun lytter til 0,2 pct. af alle lyddele.

»Det her arbejde er af afgørende betydning for at udvikle teknologier, som kan opretholde produkter såsom Google Assistant,« siger Googles talsperson i Belgien til VRT.

Google har efter udgivelsen af denne artikel sendt en skriftlig kommentar til Version2 via deres PR-ansvarlige:

»For at forbedre taleteknologien samarbejder Google med sprogeksperter rundt om i verden ved at transskribere et lille sæt af forespørgsler. Dette arbejde er vigtigt for at udvikle den teknologi, der styrer produkter som Google Assistent. Sprogeksperter gennemgår kun omkring 0,2% af alle lyduddrag, og disse er ikke forbundet med brugernes konti i processen.«

10 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
10
17. juli 2019 kl. 11:01

Med mindre at brugeren hver gang der er forståelsesproblemer får en besked om at skrive hvad der blev sagt, eller der bliver foretaget en gevaldig mængde "testsamtaler" i laboratoriet, så må der arbejdes med rigtige, levende data.

Til den pris, talegenkendelse fås for, er det ikke realistisk at kun arbejde med laboratoriedata og betalte testpersoner, der taler i urealistiske omgivelser.

8
12. juli 2019 kl. 15:07

Det er ikke rigtigt. Det er først når man har givet komandoen, "ok google eller hej google" i den danske versioin. At google starter optagelse og sende resultat til server i skyen

Men (fra artiklen):

Stationen har gennemgået over 1.000 optagelser, hvoraf 153 aldrig skulle have været optaget

Så op mod 15% (desværre står der kun "over 1.000") af det de sender (og lytter til? - kører der noget bedre detektion af "Okay google" inden?) er noget det ikke var meningen de skulle have haft. Med den slags fejlrater er det IMHO meningsløst at tillægge det "tjek" nogen værdi.

7
12. juli 2019 kl. 08:15

Det værste her er jo heller ikke at de har folk til at arbejde på at optimerer stemmegenkendelsen. Det værste er jo at de påstår at de IKKE lytter til det. Havde de været ude og sagt at de havde folk til at lytte for at forbedre det ville mange nok have udvist forståelse.

De store selskaber trænger virkeligt til at prioriterer at genvinde troværdigheden hos folk.

6
11. juli 2019 kl. 19:47

De vil sansynligvis også aflytte dig, hvis de har muligheden. På google Home, kan du trods alt slukke mic, med en knap. Ved ikke om det er en kontakt eller software, men den mulighed har du ikke på en telefon.

Ammestuesnak lige i agurketiden... ;)

Dem, der gider tænke lidt selv, har da forlængst lukket butikken for Amazon, Google, Apple, Siri og Alexas m.fl. snageri..

Derhjemme står du jo ikke ude midt på vejen/gaden og højlydt fortæller samtlige genboer og naboer hvad du og i tænker, gør derhjemme og ikke gør samt ønsker og ikke ønsker - vel ?.

Men hvorfor fortælle du det nævnte til utallige fremmede tecfirmaer UA (Uden Ansvar) - via en elektronisk dims ?

Android, søg f.eks.. efter..

'Lens Cap' og 'Microphone Blocker' - gratis apps uden snageri

Også til IDimserne er der tilsvarende, f.eks..

https://shieldapps.com/products/mobile-camera-microphone-blocker/https://www.igeeksblog.com/how-to-prevent-apps-from-accessing-iphone-microphone-in-ios-7/https://techwellness.com/blogs/expertise/how-to-turn-off-or-disable-microphone-and-camera-to-stop-apps-apple-microsoft-spying/

Mod snuseri via bærbar eller PC er der f.eks..

https://windowsinstructed.com/block-apps-using-microphone-windows/https://www.isumsoft.com/windows-10/allow-or-block-windows-app-use-camera.htmlhttps://www.itsupportguides.com/knowledge-base/windows-10/windows-10-how-to-completely-disable-your-webcam-camera/

5
11. juli 2019 kl. 17:11

Så hvor skulle de benægte fakta, det er vel først hvis de benægter eller lyver, at sagen virkeligt blive slem ?

Hvis man læser artiklen, så gælder denne aflytning både Amazon, Google og Apple. Med Siri og Alexa, samt alle telefoner.

Man kan slå optagelse fra, så google ikke gemmer dem.Men det gør normalt også stemmegenkendelsen dårligere, når google ikke kan korigere for din udtalgelse. Men tror man skal være mere nervøs for 3 part software, som ikke overholder regler eller love.

Som de programmer som får din position, via mac adresse eller billeder information, selv om du har sagt nej. De vil sansynligvis også aflytte dig, hvis de har muligheden. På google Home, kan du trods alt slukke mic, med en knap. Ved ikke om det er en kontakt eller software, men den mulighed har du ikke på en telefon.

Men ja, vi skal være opmærksom på denne fare. Om ikke så mange år, kommer det vel til at lyde. Hvorfor slukker du for google, har du noget at skjule, er du teorist ?

4
11. juli 2019 kl. 16:35

Det eneste overraskende er, at der skulle så lidt til, før Google erkendte at de lytter med. Jeg have forventet at de benægtede det lidt mere og aggresivt - måske lidt trusler om at tage advokater i brug. På den anden side; det ved vi jo heller ikke om de har...

3
11. juli 2019 kl. 15:28

Pointen er ikke om de lytter eller ej, men at de siger de ikke gør, og alligevel gør det i 0,2% af tilfældene.

Under forbedring mener de givet vis "endnu mere nøjagtig reklame", som i bund og grund er deres indtægtskilde.

2
11. juli 2019 kl. 14:46

Man kan få det til at fremstå som at google lytter, eller at de spionere hele tiden når de har lyst.

Det er ikke rigtigt. Det er først når man har givet komandoen, "ok google eller hej google" i den danske versioin. At google starter optagelse og sende resultat til server i skyen. Samme med som med Alexa.

De komandoer som du har givet bliver ligende tilknyttet til din konti, hvor du selv kan forslå en forbedring, hvis den har misforstået dig. Du kan også slette din historik.

Det her er ikke mere, end andet af din historik, i form af google søgninger og positioner. Som google også bruger i deres søgning, hvis du har givet dem lov til det. Du kan ligeledes slette det.

Jeg har ikke set nogle steder, hvor der står at google ikke har ret til at bruge det gemte til at forbedre deres tjenester. Du kan jo også altid vælge dem fra. Men dine stemmesøgninger på din telefon gemmes også, og det har vi ikke hørt mange give udtryk for bekymringer.

Jeg synes at overskriften og henvisning er meget misvisende, og det ligener mere noget bevis clickbait eller basing af Google.

Hvis man er bekymret over dette, så skal man starte med at smide den værste spion, nemmelig mobiltelefonen helt væk.

1
11. juli 2019 kl. 14:21

At det kommer frem at de lytter til samtaler, selvom Google siger de ikke gøre, kommer ikke bag på mig.

At deres bedste argument at det "kun" 0.2%" er så man ryster på hovedet. Kun lidt overtrædelse af loven er okay virker det til