Google lurer på at bygge sine egne processorer til gigantiske datacentre

Google bruger så mange servere, at Google er Intels femtestørste kunde. Nu overvejer Google at bygge sine egne ARM-processorer.

Googles enorme datacentre kører i dag på Intels processorer, men det samarbejde er ikke hugget i sten. Google overvejer lige nu at designe sine egne processorer baseret på ARM-arkitekturen. Det skriver Bloomberg.

Google har ikke officielt bekræftet, at selskabet overvejer at skifte fra Intels processorer, men Google designer i forvejen sine egne servere til selskabets store datacentre, der leverer datakraften til Googles tjenester.

Ifølge Bloomberg er Google i dag så stor en aftager af Intels serverprocessorer, at Google er Intels femtestørste kunde, selvom Google kun benytter serverne til eget forbrug.

Hvis Google skifter til ARM-arkitekturen, vil det følge en tendens, som flere serverproducenter har fulgt de seneste par år, hvor de har udforsket mulighederne for mere tilpassede servere til datacentre, hvor netop ARM-arkitekturen giver mulighed for at skrue på flere parametre i chipdesignet.

En af fordelene ved ARM-arkitekturen er, at processorerne kan designes til at have et forholdsvis lavt strømforbrug i forhold til en Intel serverprocessor, som er designet til at kunne håndtere alle typer tunge serveropgaver.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Johan Cardel

Det er vel altid godt med en spiller mere på markedet, og jeg tvivler på at intel går nedenom og hjem af den grund. Det sætter grangiveligt gang i mere innovation, og hurra for det!

Vi har brug for flere pionerer, som ikke er bundet i en masse historie i en genre, som intel og deres microprocessorer, eller ibm, ditto. etc. Det giver vel en mulighed for at gå til det med friske øjne, jeg ser frem til at læse om resultatet :) God weekend.

  • 2
  • 0
#2 Johnnie Hougaard Nielsen

Selv om det overraskede mig at Google ligefrem er den femtestørste kunde hos Intel, er det dog næppe på grund af muligt omsætningsfald at nyheden falder sammen med et mindre fald i Intel aktiekursen. Men det kunne jo tænkes at en Google server-side satsning på ARM (hvis aktiekurs tog et lille hop) kunne markere en udvikling mod at Intel på dette vigtige marked igen får konkurrence af betydning.

Det er sådan set også logisk om Google vil sikre optimale processorer til sine cloud centre, når de allerede er dybt nede i design af servere og netværksudstyr.

  • 3
  • 0
#4 Claus Jacobsen

Facebook plejer egentlig at lave et design som bliver lagt ud til "offentligheden" med deres serverstruktur, men det kan de nok næppe her da vi er nede i mikroarkitektur og det er noget de skal købe sig til. - men jeg er da sikker på at det nok kan tænkes at det er en af årsagerne til at både intel og AMD har annonceret arm-baserede chips inden alt for længe. Men designet af bundkortet vil nok blive tilgængeligt via opencompute.org også.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere