Google vil droppe Maps-blokade af Windows Phone 8

Windows Phone-brugere har hidtil ikke haft adgang til at bruge Googles korttjeneste. Google har ingen app, og i browseren bliver brugerne omstillet til Google.com. Nu vil Google ændre det efter kritik.

Microsofts Internet Explorer-browsere til Windows Phone er ikke gode nok til at køre Google Maps. Det har hidtil været vurderingen hos Google, som derfor har sørget for at omstille brugerne til Googles søgemaskine, hvis de forsøgte at besøge maps.google.com fra Windows Phone.

Omstillingen har eksisteret længe, men fik fornyet opmærksomhed i kølvandet på en aftale mellem Google og de amerikanske konkurrencemyndigheder, som netop er faldet på plads, og som er blevet kritiseret fra flere sider, heriblandt af Microsofts juridiske vicedirektør i et blogindlæg.

Google hævdede ifølge bloggen Search Engine Land, at internetgiganten har testet Google Maps i browseren til Windows Phone og vurderet, at kvaliteten af oplevelsen ikke var tilstrækkelig. Derfor bliver brugerne i stedet omstillet til Googles mobile søgeside.

Windows Phone 7 og 8 benytter henholdsvis Internet Explorer 9 og 10, og Microsoft inkluderer også korttjenesten fra Bing i Windows Phone.

Besøger man en hjemmeside, som indlejrer et Google-kort, så kan man få vist kortet og zoome ind og ud som normalt, men man kan altså ikke gå direkte ind på Googles korttjeneste via browseren. Det har også været muligt at tilgå Google Maps via browseren på visse lokale Google-sider. Fra den danske bliver man dog stillet om til den mobile søgeside.

Google tilbyder en dedikeret kort-app til både Apples iOS og Googles eget Android-styresystem, men tilbyder blot en begrænset søgeapplikation til Windows Phone.

Nu vil Google ifølge The Next Web åbne for Internet Explorer 10 på Windows Phone 8.

Læs også: Nu er Google klar med Maps-app til din iPhone

Microsoft har også kritiseret Google for at spænde ben for en decideret Youtube-app til Windows Phone ved at gøre det svært for eksterne parter at bruge de metadata og anden information, som skal til for at kunne tilbyde en fuld Youtube-oplevelse. Google selv har endnu ikke annonceret nogen Youtube-applikation til Windows Phone.

Læs også: Monopolanklage: Google giver ikke Windows Phone ordentlig Youtube

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
Jakob Damkjær

Ikke ifølge searchengineland og de udtalelser Google har lavet...

Desuden er det ret sjovt at på nogen lokale mapssider var kvaliteten åbentbart go nok til WP8 IE... Hvilket så betyder en af to ting.

Enten er den forklaring TOTALT BULLSHIT, eller Google har en ret dårlig kvalitetssikring... For de der WP8 enheder må ha dukket op i nogle server logs et sted og hvis der rent faktisk var noget som helt hold i kvalitetssikring forklaringen ville de været blevet opdaget og lukket ned.

Det er en strategisk svinestreg og Google prøver at skjule det... På samme måde som alle flash indeholdende websider når man ser dem med IE bliver til en chrome auto installer/standard browser indstilling til chrome og infektion af IE med Google Web bar spyware...

Uskyldsrene som motorvejs sne efter julefrokosttrafikken er hvad Google er... Næsten og en lydig presse (læs version2) gør det en del nemmere at få det til at lyde næsten pligtopfyldende og medmenneskeligt at blokere for en ny (og hvis anmelderserne er rigtige ganske udemærkede) browser på markedet...

Prøv at forestille dig ramaskriget hvis noget ligende var hændt med modsat fortegn. Så havde man stået med høtyvene og faklerne foran Microsofts hovedkvarter... Hykleri af værste skuffe at man "overser" den vinkel på version2's redaktion.

Jens Demalieth

Ingen tvivl om, at dette er et led i Googles fortsatte chikane mod Windows Phone brugere.Youtube-problematikken har eksisteret længe og med udgangen af denne måned lukkes der for Active Sync til WP fra Gmail og Google kalender.
Google Maps omstillingen har ganske rigtigt ikke eksisteret ret længe og faktisk kunne man fortsat bruge kortene på uk og dk domænerne længe efter at man blev omdirigeret på maps.google.com. Da nettet begyndte at summe med kritiske kommentarer, bakkede Google hurtigt ud med en noget obskur dækhistorie.
Savnet af Google Maps er til at overse, når man har Nokias ditto, men det slutter næppe her. Trist at rivaliseringen mellem Microsoft og Google skal gå ud over brugerne

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017