Google lukker for nyhedssøgninger i Spanien: Vil ikke betale til medier

En ny lov pålægger spanske medier at opkræve betaling for citattjenester som Google News. Det vil Google ikke være med til.

Det er slut med at kunne få et nyhedsoverblik i Spanien med hjælp fra Google. Internetgiganten har nemlig besluttet at lukke for Google News-søgefunktionen som følge af en ny spansk lov. Det skriver BBC.

Den spanske lov pålægger medierne at opkræve betaling for tjenester, som citerer indhold fra medierne, og det ønsker Google ikke at betale for. I et blogindlæg påpeger Google News-ansvarlig i Spanien, Richard Gringras, at Google ikke tjener penge på Google News, da der ikke bliver vist reklamer på siden.

Google News er tilgængelig i 70 lande, men har også været en kontroversiel tjeneste. Der er eksempelvis ikke en fuld udgave af Google News tilgængelig i Danmark, som var ét af de første lande, der skred ind over for systematisk høst af overskrifter og opsummeringer af nyhedsartikler med sagen om det nu lukkede Newsbooster.

En lignende lov i Tyskland var ifølge BBC en væsentlig årsag til, at Google i 2013 ændrede sine regler for Google News, så medierne nu skal give deres samtykke til, at Google kan indsamle og opsummere de udgivne nyhedsartikler.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere