Google lukker Map Maker midlertidigt på grund af digitalt 'hærværk'

7 kommentarer.  Hop til debatten
Efter en vittig tilføjelse til Googles kort over Pakistan lukker Google nu midlertidigt ned for Map Maker. Moderationen skal forbedres, før tjenesten bliver tilgængelig igen.
12. maj 2015 kl. 15:27
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Google lukker midlertidigt ned for tjenesten Map Maker, efter at en vittig bruger tilføjede en noget grafisk park til kortet over Pakistan.

Det skriver Ars Tehcnica.

Map Maker er en tjeneste, der giver brugere mulighed for at rette og komme med tilføjelser til Google Maps. Alle rettelser skal i princippet igennem en moderator, men for nylig slap en noget speciel tilføjelse altså igennem nåleøjet. Det kan skyldes, at når en bruger får tilstrækkeligt mange rettelser eller tilføjelser godkendt, så opnår vedkommende en tillid, der gør, at fremtidige tilføjelser til Google Maps bliver godkendt automatisk.

I den konkrete sag havde en bruger tilføjet en park formet som et Android-logo i færd med at urinere på det æble, der illustrer konkurrenten af samme navn. Vittigheden slap igennem moderationen, og pludselig var den at finde på Google Maps.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og det har altså fået Google til at lukke tjenesten, indtil der er en mere grundig moderation på plads.

»På grund af moderationssystemets nuværende tilstand er det ikke fair over for vores brugere fortsat at lade dem bruge tid på at redigere i Map Maker. Hver eneste redigering bliver en del af et efterslæb, der vokser meget hurtigt,« siger Google-talsmand Pavithra Kanakarajan og tilføjer, at tjenesten bliver tilgængelig igen, når Google har kapacitet til at se alle redigeringer grundigt efter.

7 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
7
14. maj 2015 kl. 11:22

Styresystemet hedder Android, men figuren hedder altså Bugdroid :)

5
13. maj 2015 kl. 13:49

Har en mark på 1 Ha, det burder da være plads til både Æble og Android, Så kan det også set fra Satellit billeder. Kunne være sjovt at stå i noget man ikke kan se hvad er, før man tager det store overblik, Med de faldene jordpriser, er der også snart råd til at give andre fingeren :-)

4
13. maj 2015 kl. 10:09

.. altså en rigtig park. I virkeligheden.

There, I fixed your prank for you.

3
12. maj 2015 kl. 22:44

Det har nok ikke så meget at gøre med om det er gratis eller ej. Der kan ske hærværk overalt på internettet..

2
12. maj 2015 kl. 17:12

Har brugt det meget og synes egentlig at moderationen har virket ret godt.

Ærgeligt når nogle betroede moderatorer har misbrugt den status de har opnået.

1
12. maj 2015 kl. 16:34

"Time To Penis" og at Google ikke har tilstrækkelig moderation til at undgå det det her ikke blev fanget inden det kom ud til hele internettet viser bare at gratis er for billigt...