Google lukker Google+ efter afsløring af datalæk

9. oktober 2018 kl. 08:579
Google lukker Google+ efter afsløring af datalæk
Illustration: Google.
Google opdagede sikkerhedsbrud, der påvirker mindst 500.000 personer, sidste forår, men holdt oplysningerne skjult af frygt for sammenligninger med Facebook, skriver The Wall Street Journal.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Google lukker nu den brugervendte del af Google+, efter en sikkerhedsfejl gav tredjepartsudviklere adgang til mindst 500.000 brugeres personoplysninger, skriver Google i et blogindlæg.

Sikkerhedshullet blev afsløret af The Wall Street Journal mandag og var tilsyneladende åbent fra 2015 til 2018.

Den amerikanske avis skriver ifølge Reuters, at Google opdagede sikkerhedsbristen allerede i marts 2018, men valgte at holde den skjult af frygt for tilsynsmyndighederne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Google frygtede også sammenligning med Cambridge Analytica-skandalen, som Facebook dengang netop havde offentliggjort detaljer om, skriver The Wall Street Journal på baggrund af anonyme kilder og et internt notat.

Ifølge Google opfyldte tilfældet ingen af de kriterier, virksomheden har for, hvornår brugere skal notificeres om sikkerhedsbrud.

Sikkerhedshullet blev lukket kort efter opdagelse, skriver Google, og virksomheden har nu valgt også at lukke hele Google+ ned for forbrugere over en periode på 10 måneder.

9 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
9
11. december 2018 kl. 12:07

Jeg savner de gode gamle bulletin boards. Jeg har selv drevet et par stykker, men i takt med at folk brugte mere og mere tid på de hurtige kalorier i form af sociale medier og facebook - så døde det stille og roligt ud. Der er meget få bulletin boards tilbage.. og de fleste har ikke en fast brugerskare, men bruges mere ad-hoc når man skal fejlsøge noget specifikt eller bruge specifik data.

Har du skrevet noget i en facebook kommentar tråd, så finder du det ikke igen et par år efter.

7
10. oktober 2018 kl. 21:34

Rigtig træls, hvis (når) Google Plus lukker. Jeg har rigtig svært ved at se alternativet. Facebook er for mig at se, helt og aldeles udelukket, og Twitter har bare ikke en funktionalitet, der er anvendelig til deling eller diskussioner. Jeg har selv brugt Google Plus siden de startede, og har et ganske stort netværk af ligesindede derinde.

3
9. oktober 2018 kl. 10:58

Gad vidst om ikke Google selv har iværksat datalækket, for at kunne lukke deres fejlskud, uden nogen vil tro det er pga. den manglende brugertilgang?

Mon dog. Det er jo ikke ligefrem hemmeligt at Google+ aldrig kom op at flyve. De skriver selv at der er meget lav aktivitet: The consumer version of Google+ currently has low usage and engagement: 90 percent of Google+ user sessions are less than five seconds.

Tror i, at google åbner den igen, eller bare lader det ligge død ?

Google sunsetter servicen for almindelige brugere. Som generisk socialt medie er G+ død som en meget død ting. Den kører videre (for nu) som enterprise-produkt i G Suite.

2
9. oktober 2018 kl. 10:27

Ellers have ingen opdaget at ALLE deres bruger på Google+ var kompromitteret.

Men jeg formoder at der ikke har været europæiske bruger af Google+, da deres "egen interne" kriterier virksomheden har for at undretter brugeren, jo stadig skal overholde GDPR.

Tror i, at google åbner den igen, eller bare lader det ligge død ? Hvis man "bare" lukker en social platform i 10 måneder, så er den ikke særligt vigtigt for en, og må betragtes som død.

1
9. oktober 2018 kl. 09:35

Sikke et tab at lukke Google+.... Gad vidst om ikke Google selv har iværksat datalækket, for at kunne lukke deres fejlskud, uden nogen vil tro det er pga. den manglende brugertilgang?