Google løfter sløret for 40.000 linjer Wave-kode

Google Waves »hjerte og sjæl« er nu frigivet som open source. I alt er der tale om næsten 40.000 linjer Java-kode, og mere er på vej.

Google har lagt næsten 40.000 linjer Java-kode til den heftigt omtalte kommunikationsplatform Wave ud som open source.

Google Wave er en slags blanding af Facebook, Twitter, chat og email i en samlet pakke, hvor flere personer kan melde sig til og bidrage med indhold til og redigere samme 'wave'.

Frigivelsen skete under den netop afholdte Federation Day, hvor 150 udviklere arbejdede på Google Wave Federation Protocol.

Der er tale om kode til Waves Operational Transform-komponent og den underliggende Wave-model samt en basal klient/server-prototype, der benytter Wave-protokollen.

Operational Transform er ifølge Google »hjerte og sjæl i oplevelsen af samarbejde« i Wave. Det er med andre ord den komponent i Wave, der står for at gengive et delt dokument for alle brugere af dokumentet og gør det muligt for de samme brugere at redigere i dokumentet til ethvert tidspunkt, uden at opleve ventetid eller låste dokumenter.

Klient/server-prototypen er indtil videre en simpel 'Hello World!'-implementering, og Google opfordrer interesserede programmører til at eksperimentere med protokollen.

Kildekoden er underlagt Apache 2.0-licensen, og Google lover at åbne op for mere af kildekoden, efterhånden som Wave udvikler sig.

Samtidig er dokumentationen til Google Waves API, protokolspecifikation og whitepapers lagt ud under Creative Commons-licensen.

Kildekoden kan hentes via linket under fanebladet Eksterne links.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere