Google lancerer ulåst 'supermobil' - Nexus One er ikke for danskere

Google løftede tirsdag aften sløret for firmaets Android-mobil Nexus One, der er tyndere og lettere end en iPhone og straks kan købes ulåst for 2.700 kroner via nettet - bare ikke i Danmark.

Det har i flere uger været en offentlig hemmelighed, men tirsdag aften blev det officielt på den amerikanske it-forbrugermesse CES: Google lancerer sin egen Android-mobiltelefon, der er produceret af HTC og kan købes direkte fra Google over nettet.

Mobiltelefonen er allerede nu til salg via google.com/phone, men i første omgang kan den kun købes i USA, England, Singapore og Hong Kong.

Telefonen koster 530 dollar ulåst, hvilket svarer til omkring 2.700 danske kroner, men den kan også fås billigere med T-Mobile-abonnement.

Mobiltelefonen er produceret af HTC og kører version 2.1 af Android, der er Googles eget mobile styresystem baseret på Linux-kernen. Android 2.1 indeholder en række 3D-funktioner, og det understøttes i Nexus One af en relativt kraftig Snapdragon 1 GHz-processor.

Google Nexus One vil uundgåeligt blive sammenlignet med Apples iPhone, og den er med en dybde på 11,5 millimeter og en vægt på 130 gram både en smule tyndere og lettere end konkurrenten fra Apple.

Skærmen på 3,7 tommer en er berøringsfølsom OLED-skærm med en opløsning på 480 gange 800 pixels, hvilket er noget højere end de 480 gange 320 pixels, som iPhone kan byde på.

Ud over et kamera på fem megapixels indeholder Nexus One som andre Android-baserede mobiltelefoner en række indbyggede applikationer til Google-tjenester som Gmail, Google Maps og Youtube.

På pressemødet fortalte Google, at lanceringen af Nexus One blot er første skridt i et langt sejt træk for et friere mobilmarked. Der vil således komme flere modeller til løbende, ligesom søgegiganten vil indgå flere aftaler med mobiludbydere som T-Mobile og Verizon.

Der er ikke umiddelbart nogen dato eller pris for en lancering på det danske marked.

Her er Googles egen videopræsentation af Nexus One.

Google bruger selv betegnelsen 'supermobil', men er du imponeret over Google Nexus One? Giv din vurdering i debatten herunder.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (31)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Tore Julø

Jeg lod mig rive lidt med af hypen de sidste par dage, men nu her kan jeg godt se, at 2700 danske kroner for en ulåst mobil af denne kaliber, ikke er helt realistisk.

Rygterne er dog begyndt at gå om at telefonen skulle komme til Frankrig inden alt for længe og vil komme til at koste 450€, hvilket er ca. 3.350 kr. http://www.engadget.com/2010/01/05/nexus-one-hitting-france-at-450-contr...

 • 0
 • 0
#4 Deleted User

Jeg kunne godt nok bedre lide HTCs clean "black" layout som man finder på blandt andet HTC Hero.

Dette her er for grå pastel agtigt, og giver et dårligt helhedsintryk af UIet sammen med telefonens fysiske layout.

HTCs perfektioniske layout af Android på Hero'en er jo netop grunden til at folk gider købe den frem for en iPhone.

I det mindste er prisen en del lavere.

 • 0
 • 0
#5 Anders Feder

Det Nexus One mangler er vist applikationer. Nu har Google og HTC leveret en god software- hhv. hardware-platform, og markedsfører dem tilmed under Google's stærke brand. Det eneste der mangler er så nogle udviklere til at samle platformen op, og udnytte dens muligheder.

 • 0
 • 0
#6 Nicolai Klausen

Nej det vi mangler er, at google fatter verden er global... Android er en fed platform, men google £@½¡ totalt i den. Den første dev telefon (og sådan set også den nye), kan stadig kun købes i US, UK, Germany, Japan, India, Canada, France, Taiwan, Spain, Australia, Singapore, Switzerland, Netherlands, Austria, Sweden, Finland, Poland, and Hungary.

Det samme problem har Android med betalings programmer - Det er kun nogle få lande hvor man kan købe programmer. Denne begrænsning resultere naturligvis også i en begrænsning af antallet af software huse, der udviklere til platformen. Jeg ved godt der findes alternative app stores, såsom SlideMe. Det er fedt at det (modsat IPhone) kan lade sig gøre at lave en alternativ app store, man kan bruge uden at hack sin mobil. Men det at det ikke er den officielle kanal, er altså en begrænsning der vil noget.

 • 0
 • 0
#7 ask josephsen

Håber bare de får lavet bedre PC-sync. end HTC. Utroligt at man ikke kan synkronisere billeder, musik o.lign. nemt. Og hvad sker der for firmware updates!? Det er da utroligt at det skal slette ALT på telefonen!

(( bortset fra det, er Android det bedste der er sket for mobil-verdenen sammen med iPhone - ever !! ))

 • 0
 • 0
#8 Michael Klitgaard

Jeg lod mig rive lidt med af hypen de sidste par dage, men nu her kan jeg godt se, at 2700 danske kroner for en ulåst mobil af denne kaliber, ikke er helt realistisk.

Jeg får min Acer Liquid i dag. Den kostede 2640 kr med moms, fragt og levering i Danmark og er ulåst. Den er bestilt hos expansys.dk Hardware mæssigt er den ikke langt fra Nexus One og kan købes nu. Jeg vil hellere have Nexus, men savner forhåbentligt ikke noget ved en Liquid.

Liquid er rooted og der er gang i udviklingen af custom roms, jeg tror ikke der går længe før Nexus' rom er porteret til Liquid. Følg eventuel selv med her: liquid.modaco.com

 • 0
 • 0
#9 Deleted User

Google-telefoner får "Over the Air" opdateringer, som er opdateringer man ikke kan mærke. Det er kun HTC der er for dovne til at lave det ordentligt, og derfor bare fyrer et helt nyt image efter deres brugere. Ret skod, når man har en Magic hvor den eneste forskel er et (andet) elendigt keyboard og exchange-sync som man ikke bruger alligevel.

 • 0
 • 0
#12 Piotr Czarny

HTCs måde at håndtere opdateringer på er ikke bare en mindre irritation for de mere nørdede brugere, som gerne vil køre den seneste software. Det er en direkte vej mod alverdens avisforsider.

Alle erfaringer fra Windows 95, 98 og tilmed XP viser, at hvis brugerne selv skal stå for sikkerhedsopgraderinger og proaktivt opsøge opdateringstjenester, så sker det bare ikke. Det sker endnu mindre, hvis hver opdatering rydder deres enhed for alle data og programmer, sådan som HTC updates gør.

HTCs telefoner venter bare på at blive til et mobilt botnet, som kan spamme verden med SMS'er, MMS'er og opkald på brugernes regning.

Det, HTC har lavet, hører simpelt hen ikke til i det 21. århudrede. Det hører ikke engang til i det 20. århundrede.

 • 0
 • 0
#13 Pelle Gøeg

Hmmm ... hvis man installerer Android 2.1 (Eclair - samme som på Nexus One), får man så også "over the air" opdateringer? I så fald skal jeg da se om min Magic kan tweakes! :)

Installerer du CyanogenMod's rom, kan du benytte CM updater (fåes via Market) som kan opdatere din telefon "over the air".

 • 0
 • 0
#21 erik christensen

Hvis man vil erhverve sig denne telefon, ligger prisen inde på ebay på omkring 450 £ med shipping. Men burde det ikke være muligt at købe telefonen på nettet, gennem en UK proxy, og så få den sent til UK, og derefter videre til DK?

 • 0
 • 0
#22 Anonym

..der går jo også rygter om at der kommer multitouch på den europæiske version, som den amerikanske ikke har(eller hvertigfald ikke slået til :P)

 • 0
 • 0
#23 Allan S

Er det bare mig eller er det hele ved at gå lidt i selvsving med den Nexus? Hvad har den f.eks, som Acer Liquid ikke har, bortset fra android vers. 2.1. Aceren kan iøvrigt erhverves for knapt 2600 hos Expansys.

 • 0
 • 0
#26 Allan S

Dobbelt ram og leddisplay,det er sejt.0,2t større skærm,øh whau.Små 5% bedre batterikapacitet,imponerende? Processoren er den samme,blot neddroslet for at forbedre tale/standby. Det kan ændres, hvis man ønsker det. Alt i alt ikke ligefrem noget kvantespring rent hardwaremæssigt i forhold til eksisterende produkter på markedet.Ikke meget til at forsvare en pris, der meget vel kan komme til at hedde dobbelt op i forhold til Aceren. Heller ikke i forhold til al den medie omtale. Men det havde den nok heller ikke fået, hvis ikke der havde stået Google oven over HTC logoet.

 • 0
 • 0
#28 Deleted User

OLED er ikke en stavefejl. Og OLED er ikke det samme som LED. LED-displays er trods alt bare normale LCD-displays med LED-lys. OLED har væsentligt bedre kontrast end normal LCD, og bruger meget mindre strøm.

Men det kommer vel ikke som nogen overraskelse, at det er mærket der sælger (Google, ikke HTC) langt mere end det er den specifikke hardware der er stoppet i. Rygterne vil i øvrigt have at telefonen sælger ufatteligt dårligt i forhold til en masse tilsvarende telefoner...

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere