Google lancerer open source platform til Bluetooth-beacons

15. juli 2015 kl. 17:044
Google lancerer open source platform til Bluetooth-beacons
Illustration: Google.
Eddystone er navnet på Googles nye format til Bluetooth-beacons, der giver smartphoneejere lokationsbestemt indhold på telefonen.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Såkaldte Bluetooth-beacons er på vej frem. Nu udfordrer Google Apples iBeacons med lanceringen af Eddystone - en ny åben platform til beacons. Det skriver Google på virksomhedens udviklerblog.

Bluetooth-beacons lader eksempelvis virksomheder sende indhold til brugere baseret på deres placering. Det kan være et busskilt, der automatisk giver adgang til køreplanen eller en hyldeforkant i et supermarked der giver adgang til en video om produktet på hylden.

Sammen med Eddystone lancerer Google to nye API’er, Proximity Beacon og Nearby, der kan hjælpe udviklere med at sende data til enheder, der er inden for et beacons rækkevidde.

Som nævnt er Eddystone open source, og du kan finde koden på GitHub.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I videoen herunder kan du høre Google fortælle mere om beacons og Eddystone.

Remote video URL

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
16. juli 2015 kl. 15:19

Personligt synes jeg det er mere vigtigt om man som bruger har nigen som helst indflydelse på hvad man får presset ned i halsen hvis man glemmer at slå sin blue-tooth fra? Samt hvor data om at man har været inden for rækkevidde af en beacon ender. Jeg gætter på at det ikke er en en-vejs trafik fra hyldekant til Device men at der går profileringsdata retur selvom det burde være ligegyldigt for f.eks. Butikken hvem der passerede lige denne hylde. Endnu en overvågning. Suk.

1
15. juli 2015 kl. 22:14

om en fin lille flaming (mine is the one with the asbestos lining)...

Er det her ikke bare Google der gerne vil ha (uanset hvor effing open source det er) app udviklere bruger google maps og places APIen... Så de kan få det data de ellers meget cross platform iBeacons kunne levere til en reklame profiling af en forbruger i en butik til Googles reklame økosystem istedet for andre systemer...

Eller slet ikke bruges i profiling af forbrugerene...

Virker ikke som om det her gavner nogen andre end Google... uanset at det er "Open Source" kan nogen andre end google der kan ændre den version af source koden der bliver implementeret i virkeligheden... for så er det ret ligegyldigt at det er open access til source coden.. Der er aligevel ingen der læser den og det kræver stadig en fokuseret indsats før der bliver lavet et sikkerheds review på selv rigtige open source projekter... (læs OpenSSL)...

Så hvad er det helt præcist der er bedre ved de her BT beacons end iBeacons der virker på alle større platform idag ?

2
16. juli 2015 kl. 00:00

Forskellen er : OPEN SOURCE og ingen betaling til Apple. Derfor er 85 % af smartphone markedet ANDROID. Derfor vælter det ind med nye Android løsninger og produkter hver dag.

3
16. juli 2015 kl. 02:13

Forskellen er : OPEN SOURCE og ingen betaling til Apple.

Ikke helt... det her er bare åben sovs reklame for googles API så det kan blive en del af retail location based profiling... du ved ligsom i minority report...

iBeacon is both a brand and a standard for BLE beacons by Apple; BLE beacons from most manufacturers are iBeacon compatible. BLE beacons allow apps on iPhones, Android phones and other mobile devices to respond automatically when a user gets close by – even when the app is not running in the foreground or when the phone is locked.

http://vincenth.net/blog/archive/2014/04/24/building-cross-platform-ibeacon-apps-for-ios-android-and-windows-with-c-and-xamarin.aspx

Men hvis du har en referance om at man skal betale Apple for brug af iBeacon compatible beacons (som også er android compatible) så kom frisk... men hvorfor er det så at det nu skal hedde whatevergooglebrand TM og bruge Googles API...

PS! så længe google opdatere den API hvem er det så lige der vil forke det og implementere det alternativt ? Nå ja INGEN så at det er open source er ligegyldigt for det er google der ejer projektet og alle implentationer af det og vil styre al fremtidig udvikling.