Google lancerer ny discount-pc: Acer C7 Chromebook til 199 dollar

Google udvider Chromebook-sortimentet med ny Acer C7 Chromebook, der giver 11,6 tommer skærm, 3,5 times batteritid og et prisskilt på 199 dollar. Dansk lanceringsdato endnu ukendt.

Store, amerikanske Google er langt fra færdig med at sende billige pc’er på gaden. Nu lancerer firmaet en ny Chromebook kaldet C7 fra Acer, skriver Google på sin hjemmeside. Den kommer til at have en 11,6-tommer skærm med en opløsning på 1366 gange 768 pixels.

Den lille computers hjerte kommer til at bestå af en Intel Core-processor, en 320 gigabyte harddisk og 100 gigabyte gratis lagerplads på Googles cloudbaserede tjeneste, Google Drive. Og så kører maskinen naturligvis på styresystemet Chrome OS, der giver nem adgang på Googles mange forskellige apps, herunder Gmail.

Foto: Google

Batteritiden bliver ikke prangende: I omegnen af 3,5 timer, men til gengæld lyder prisskiltet på kun 199 dollar. De præcise danske priser vides endnu ikke, men ikke desto mindre må prisen siges at være temmelig aggressiv.

Læs også: Anmelder: Chromebook til 1.400 kroner er en 80 procents Macbook Air-oplevelse

Ud over det kan du eksempelvis videochatte med Skype via det indbyggede HD Camera, og du får tre USB 2.0-porte, en HDMI-port og en VGA port. Hullerne er presset ind på computeren, der måler 2,54 centimeter i tykkelsen.

Acer C7 Chromebook blev sat til salg tirsdag, men foreløbigt kun i USA og England. Hvornår den danske lancering, hvis den finder sted, kommer, oplyser Google ikke noget om.

Læs også: Googles nye Chromebooks er klar til danske kunder med Æ, Ø, Å til 4.000 kr.

Læs også: Her er Danmarks mest begejstrede Chrome OS-bruger

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (3)

Kommentarer (3)
Morten Hattesen

Det giver ingen mening at skrive "Den lille computers hjerte kommer til at bestå af en Intel Core-processor", uden at kvalificere det nærmere.

"Intel Core" er et markedsføringsnavn, der spænder over alle Intel microprocessorer introduceret siden 2006. Det kan være alt fra en 1,2 GHz enkelt-kerne "Core Solo" fra 2006 til en 3,6 GHz 6-kerne "Core i7".

Se http://en.wikipedia.org/wiki/Intel_Core

Casper Bang

Det giver ingen mening at skrive "Den lille computers hjerte kommer til at bestå af en Intel Core-processor", uden at kvalificere det nærmere.


Man skal også grave lidt efter det. Det synes at være en 1.1 GHz Intel Celeron 847 Sandy Bridge CPU, altså det mest skrabede over Atom kategorien med f.eks. kun 2/3 af den cache som den mindste "rigtige" Core i3 har.

Selv om arkitekturen er baseret på Sandy Bridge, kan man i branding og kategorisering øjemål ikke kalde denne CPU for Core. Både Intel og Google kalder den en Celeron, så det er nok bare Version2 der har overtolket lidt.

Erik Willumsgaard

Om jeg forstår, hvorfor Google tøver så meget med at lancere Chromebooks på det danske marked, og jeg forstår heller ikke, hvorfor den af så mange foreslås som en sekundær pc. Jeg mener den må være ideel som erstatning af den primære pc for de fleste. Som dermed roligt kan glemme alt om backup, virusbeskyttelse osv.

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 10:55

Affecto has the solution and the tools you need

According to GDPR, you are required to be in control of all of your personally identifiable and sensitive data. There are only a few software tools on the market to support this requirement today.
13. sep 10:28

Xena - an innovative force in testing next-generation communications technology

22. aug 2017