Google lancerer Nexus 7 tablet med Android 4.1 Jelly Bean

28. juni 2012 kl. 10:256
Googles nye tablet er en realitet og bliver den første enhed med Android Jelly Bean.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Rygterne om en billig Google-tablet har vist sig at holde stik. For Google har netop annonceret Nexus 7, som rammer de første forbrugere i løbet at juli. Det skriver The Verge.

Nexus 7 er, som navnet indikerer, udstyret med en syv tommer skærm og en opløsning på 1280 x 800 pixels. Det giver den en pixeldensitet på 216 dpi, til sammenligning har den nye iPad en pixeldensitet på 264 dpi.

Under motorhjelmen ligger der en quad-core Tegra3 processor med 1.3 gigahertz med en 12-kernet grafikprocessor og én gigabyte ram.

Til videosamtalerne er der et frontkamera med 1,2 megapixel, derudover er den udstyret med alle de sædvanlige sensorer inklusive NFC. Der er ingen mulighed for at opkoble den til mobilbredbånd, så Nexus 7 kræver adgang til WiFi for at være rigtig effektiv.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Batterilevetiden skulle ifølge Google holde til ni timer HD-video og 300 timers standby.

Der er ingen mulighed for at smide et hukommelseskort i den nye tablet, men den fås med indbygget hukommelse på 8 eller 16 gigabyte for henholdsvis 199 og 249 dollar.

De første kunder kan forvente at få tilsendt en Nexus 7 i løbet af juli, hvor det bliver den første tablet med Android 4.1.

Remote video URL

6 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
10. juli 2012 kl. 12:04

Man kan sagtens bruger den uden Google Play - den kommer til Holland i September og der har man heller ikke adgang til musik, bøger og films gennem Play. Kun apps, ligesom her.

Men ja, i er med at Google er en amerikansk virksomhed lancerer de deres produkter som reget først derover. Til grin? Måske.. men hvis bare Europe følger kort efter, og de var kommet med noget information om hvornår resten af verden få lov til at give dem penge ville jeg have været ligeglad.

1
29. juni 2012 kl. 07:23

Og så det sædvanlige åbne spørgsmål: Hvornår kommer den til Danmark? Må indrømme at jeg synes det er mere end almindeligt besværligt at købe gode Android tablets her til lands.

3
29. juni 2012 kl. 10:03

Problemet er, at Nexus 7 er tæt knyttet til Google's Play store med bøger, film, serier og musik. Så længe alt dette er lukket i Danmark (og det meste af verden) giver det ikke mening for dem, at sælge den her. Google har selv sagt, at Nexus 7 er en Google Play enhed som bliver solgt uden fortjeneste, så de vil hverken tjene penge eller få glade kunder ud af det.

Så ville det bare være dejligt, hvis de kunne få fingeren ud, og fjerne begrænsningerne for Play i resten af verden... Det nuværende strategi med USA først er til grin.

2
29. juni 2012 kl. 09:42

Helt enig med dig, Lars. Jeg har lige købt en Samsung Galaxy Tab 2 7" og den bliver da sikkert skiftet ud med denne, men det er jo ikke til at vide, hvornår den kommer til DK.