Google lancerer massiv open source AI-division

Google.ai, Google, ai
Ved at åbne sit neurale netværk op for alle håber giganten at gøre machine learning mere tilgængeligt.

Google har netop lanceret en helt ny division, der skal forske i og udvikle værktøjer til machine learning. Her vil man som udvikler eller it-professionel kunne hente guides og finde viden om machine learning.

Læs også: Forskere snyder Googles videogenkendelse til at se, hvad de ønsker

»Vi vil gøre machine learning tilgængeligt for hundredetusindvis af udviklere,« sagde Google-chef Sundar Pichai, ved åbningen af den årlige Google-udviklerkonference I/O. Det skriver Engadget.

Derudover vil man som udvikler kunne bruge Googles kraftige Cloud TPU, der nu kan levere 180 teraflops, til at træne sine algoritmer.

Læs også: Google tager specialudviklet 180 teraflops processor i brug til machine learning i skyen

Neurale net skal træne hinanden

Sundar Pichai fortalte også, hvordan han forventer, at Google vil bruge de neurale net, der kommer ud af at åbne op for platformen, til at træne hinanden.

Læs også: Googles AI-projekt slår kræftspecialister

Han kan godt selv høre, at det lyder abstrakt og erkender, at den bedste måde at gøre netop dette på ikke er fundet. Endnu. Man vil derfor forsøge sig med en række forskellige tilgange, indtil den bedste er fundet, sagde han.

Resultaterne vil blive brugt i Googles egne produkter, men kan også bruges i medicinske sammenhænge, forklarede Sundar Pichai. Som mange andre mener Pichai, at machine learning kan hjælpe forskere med at overskue og sekventere lange DNA-strenge og med at finde ud af, hvordan nogle kræftformer spreder sig.

Læs også: AI godt på vej til at slå professionelle poker-spillere i 20 dage lang turnering

For at understrege at det hele ikke bare for Googles skyld, påpeger selskabet, at det allerede samarbejder med medicinalindustrien for at få machine learning i gang med at diagnosticere og forbedre behandlinger hurtigst muligt. Dermed erkender Google også, at deres værktøjer ikke er helt klar til brug med det formål endnu.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (0)

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Affecto Denmark reaches highest Microsoft Partner level

Affecto Denmark, a leading provider of data-driven solutions, has reached the highest level in the Microsoft partner ecosystem: Managed Partner.
22. jun 2017

Innovate your business with Affecto's IoT Explorer Kit

Are you unsure if Internet of Things fits your business strategy?
31. maj 2017

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017