Google lancerer håbløs Gmail-klient til iOS og trækker den tilbage

Stribevis af fejl i en ny Gmail-klient til iPhone og iPad har tvunget Google til at fjerne applikationen fra App Store få timer efter lancering.

Det skulle være en gave til Gmail-brugerne med iPhones og iPads, men test- og kvalitetsafdelingen hos Google har åbenbart sovet i timen.

En ny Gmail-klient til iOS-platformen – Googles første – nåede lige at blive lanceret, før det stod klart, at den var fyldt med fejl. Det første, brugerne så, var for eksempel en fejlmeddelelse, og den længe ventede mulighed for automatisk besked ved nye e-mails virkede heller ikke.

»Det er noget rod. Det er ubrugeligt,« lød vurderingen hos Techcrunch, mens iPhone/Gmail-brugere i hobetal fik luft for deres skuffelse på Twitter.

Google indså hurtigt fejlen og trak applikationen tilbage få timer efter lanceringen. I en besked på Google + beklager Google fejlen og skriver, at alle, som har downloadet applikationen, kan fortsætte med at bruge den.

Læs mere om, hvad Gmail-klienten kan – eller burde kunne – i Googles blogindlæg.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Michael Lykke

Jeg er mere nysgerrig efter hvad deres klient kan/tilbyder i forhold til den normale mail klient i iOS? Den normale klient til iOS fungere ganske glimrende med alt fra POP3 konti til Exchange og Gmail, så den skal da tilbyde noget specielt før det vil være interessant at installere et program specifikt til at tjekke mail fra én udbyder.

 • 3
 • 2
#3 Michael Lykke

Labels håndteres i den almindelige klient som "mapper" så du kan fint flytte en samtale til en given label. Men ja der mangler visning af labels i selve indbakken. Som storbruger af Gmail selv så må den vel næsten prøves når de får lyst problemet - Kan jo være man ser lyset :)

 • 0
 • 0
#4 Jens Schumacher

Jeg har ikke selv en iPhone så jeg er ikke klar over hvad den native mail klient kan. Men den feature ved gmail appet jeg har hørt fremhævet mest er muligheden for at søge i sine mails. Her menes alle mails i gmail uanset alder. Ikke kun de sidste 30 dages mail som er synkroniseret ned i native klienten via exchange integration. Der ud over skulle der være noget med stjerne markeringen, priority email og mange lables på samme mail som fungere bedre med appet men det er som nævnt ikke noget jeg har testet....

Native klienten kan aldrig matche gmail 100% da der ikke findes en extern snitflade som matcher gmails data model 100%. gmails exchange snitflade omfatter slet ikke hele data modellen i gmail og google calendar osv osv. Jeg vil slet ikke kommentere på gmails meget bizarre imap implementation. (delete = archive osv osv)

 • 0
 • 0
#8 Michael Lykke

Men den feature ved gmail appet jeg har hørt fremhævet mest er muligheden for at søge i sine mails. Her menes alle mails i gmail uanset alder. Ikke kun de sidste 30 dages mail som er synkroniseret ned i native klienten via exchange integration.

Just for the record, det kan man også fint i den native mail klient. Når man foretager en søgning så søger den i de mails der ligger på telefonen og så er der en knap du kan trykke på hvis du ønsker at foretage søgningen på serveren også :)

Men forskellen kommer formentligt til at ligge i en bedre support for stjernemarkering og labels.

 • 0
 • 0
#9 Michael Lykke

Joooo... Men der er angiveligt også en eller anden form for push halløj i exchange implementationen... (siger visse iNørder) Om det så er korrekt skal jeg ikke kunne sige.

Der er PUSH understøttelse allerede, men som sagt så bliver det nok bedre understøttelse af stjernemarkering og labels der vil være fordelen ved den nye klient. Selvom jeg gør flittigt brug af begge dele så foretrækker jeg muligheden for at have flere konti i den native app fremfor en evt. udbyder specifik app. Samtidigt er mit brug af mail på mobilen ofte kun som læsning eller korte svar, ikke noget hvor jeg skriver lange svar tilbage eller har brug for at sende mails med en række attachments.

 • 0
 • 0
#10 Jens Schumacher

Just for the record, det kan man også fint i den native mail klient. Når man foretager en søgning så søger den i de mails der ligger på telefonen og så er der en knap du kan trykke på hvis du ønsker at foretage søgningen på serveren også :)

 1. Alene det at det er en knap er imo en fordel...
 2. Så vidt jeg forstod det søger exchange snitfladen kun i de seneste 30 dages mail...
 3. Exchange snitfladen søger kun i en mappe/lable/something something. Appet søger i inbox, archive, sent mail osv osv i en søgning og viser søge resultatet på en mere fornuftig måde....

Igen... Det er det jeg har fået at vide af mine æble buddies...

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere