Google lancerer Dropbox-konkurrent i næste uge

17. april 2012 kl. 10:0310
Google Drive giver 5 gigabyte lagerplads i skyen væk gratis og kommer til Android, iOS, OS X og Windows.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Succesen for Dropbox er ikke gået ubemærket hen hos Google, der nu vil lancere en direkte konkurrent.

En partner til Googles kommende Google Drive Service har nu lækket detaljer til The Next Web. Det bliver en service der ligner den, vi kender fra Dropbox, men i stedet for 2 gigabyte vil Google tilbyde 5 gigabyte gratis lagerplads. Tjenesten understøtter Windows, iOS, OSX og ikke overraskende Android.

Google Drive går efter al sandsynlighed i luften tirsdag den 1. maj på drive.google.com

Hvordan den nye service kommer til at virke i praksis, bliver indtil videre kun gætterier. Men ifølge The Next Web afslører kilden, at Drive vil virke »med desktop-mapper«. Det kunne tyde på, en integration med filsystemet på samme måde som med Dropbox.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Techcrunch har tilsyneladende fået fingre i desktop-versionen til OS X-versionen af Google Drive. Ifølge Techcrunch viser det sig, at applikationen understøtter Googles filtyper fra Google Docs og Gdraw.

10 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
10
22. april 2012 kl. 20:54

Hvad mener du med at der ikke behoeves nogen app til Linux? Der er ingen standard maade at liste kataloger paa i Linux, saa dette maa Google selv definere og implementere (og dermed lave en app til downloadning). Mount bruger filsystemer. Hvis det bliver lavet med mount som du mener, maa Google bruge et a de eksisterende virtuelle filsystemer (muligvis til FUSE siden det ville vaere dumt at kraeve root). Dvs de skulle bruge curlftpfs eller lign. Hvis det skal koere over HTTPS skulle det vaere WebDAV eller lign. Jeg tror ikke du har ret, da det ikke ville give Google mulighed for at implementere nogen af de optimeringer jeg nævnte i mit tidligere post.

9
22. april 2012 kl. 19:52

Som jeg ser det (efter at have læst på andre kilder). Så bliver det et diskdrev som mapper direkte ind i filsystemet på det lokale OS på den lokale computer. (bruger mount)

Du kan mounte en hel sky som f.eks. /home/bruger/cloud/docs.google.com Denne sky kan mappe videre til andre skyer på backenden (kræver dog at alle services bruger samme single sign-on løsning) Kører over https:. Dette forklarer også hvorfor der ikke er nogen app til download på Linux. (fordi mount allerede er bygget ind i Linux og man derfor ikke behøver en app på Linux)

De næste par måneder vil vise om jeg for ret i mine påstande.

8
17. april 2012 kl. 15:55

Jeg fandt dette gamle skriv om at Google Drive blot er et rebrand af Google Docs. Man har jo længe kunnet gemme alle slags filer i Docs.

http://techcrunch.com/2011/09/24/google-drive-is-coming/"As you can see in Wigand’s picture (above, with important elements circled by me), Google Drive on the web will essentially be Google Docs rebranded. This shouldn’t be a big surprise since Google has been positioning Docs as a sort of Google Drive since early 2010. The difference is that Google specifically didn’t want to call it that at the time. Now they do."

Bemærk datoen (24/9/2011)

Så måske er der blot tale om at Google nu udsender desktop og smartphone apps til at tilgå Docs på Dropbox-manér(?)

7
17. april 2012 kl. 14:56

Et andet eksempel på en forskel er tilgangsmønstrene. Tror du at folk virkelig tilgår deres e-mail random-access?

Nej, gammel mail bliver ikke tilgået så ofte som ny mail, og systemet kan optimeres derefter. Prøv at lege lidt med Gmail's søgemaskine. Jeg mener at kunne mærke at den er langsom ved gammel mail. Dropbox filer derimod, tilgås muligvis temmelig ofte i sammenligning. Specielt fordi alting skal læses når en ny maskine forbindes.

6
17. april 2012 kl. 14:49

Den eneste grund til at der er 7.7 GB hos GMail er fordi Google kan se at folk ikke bruger så meget plads. De 7.7 GB skaffer brugere, også selv når de aldrig bliver brugt. Det samme gælder med andre services.

En strategi som Dropbox bruger (brugte) til at minimere server-side pladsforbrug, er, at hashe dine filer. Dvs. at hvis du f.eks. putter et 4.4 GB DVD rip på Dropbox, vil din Windows Dropbox client først beregnet et hash at filen. Hvis Dropbox-serveren allerede har gemt en fil med det hash (også fra andre brugere!), vil Dropbox ikke uploade filen og den vil blive regnet som syncet. I langt de fleste tilfælde er det intet problem, men der var et sikkerhedsproblem da man på den måde kunne finde ud af hvilke filer andre har ved at prøve forskellige permutationer. Hashing af filerne giver nok mest mening på et system som Dropbox, og ikke så meget på Google Docs hvor alting alligevel altid er syncet.

Grunden til at jeg nævner alt dette er for at forklare hvordan Google Docs og Dropbox er to vidt forskellige services som med sikkerhed lagrer data på vidt forskellige måder.

5
17. april 2012 kl. 11:15

@Nicolai Jeg giver 5$ om året for 20GB hos google, er du ikke sikker på at du har 80GB hvis du betaler 20$?

1
17. april 2012 kl. 10:37

Jeg har 7,7GB til rådighed som GMail bruger og benytter p.t. kun ca. 1,3. Jeg har 1 GB til rådighed som G-Docs bruger og benytter 0 MB (google docs tæller ikke med). Jeg får nu 5 GB som fremtidig G-Drive bruger, men kunne måske godt bruge 10.

Hvorfor ikke give den enkelte kunde (=et google login) xx GB plads og så kan vedkomne selv afgøre om pladsen skal bruges af mails, docs eller "filer generelt".

2
17. april 2012 kl. 10:40

Ikke at forglemme Picasa, der også har en tarvelig pladsbegrænsning på plads. :) Især når jeg, som dig, vælter i gmail plads.

3
17. april 2012 kl. 10:59

den upgrade jeg giver 20 dollars om året for, booster min plads på picasa, gmail og google docs med 20 gigabyte, så nu er jeg spændt på om det også kommer til at gælde for google drive :)

4
17. april 2012 kl. 11:07

Kunne være man skulle overveje det.. :O)