Google lancerer Android Wear: De første ure med Android kommer til sommer

Illustration: Android Logo
Google har lanceret en dedikeret platform til smartwatches og andre små enheder. LG og Motorola er som de første på vej med ure baseret på den nye platform.

Google melder sig nu for alvor ind i kampen på markedet for kropsnære enheder, som er blevet døbt 'wearables.' Sideløbende med Google Glass-projektet har virksomheden netop lanceret en dedikeret wearable-platform kaldet Android Wear. En platform, der i første omgang fokuserer på at hjælpe hardwareproducenter med at lave smartwatch-produkter. Det skriver Techcrunch.

Platformen er et selvstændigt styresystem, men er beregnet til at fungere sammen med en Android-telefon - på samme måde som Google Glass.

Platformen trækker stærkt på Googles notifikationssystem samt de velkendte Google Now-funktionaliteter, der baseret på brugernes vaner forsøger at gætte sig til, hvilke informationer brugeren har mest brug for at få præsenteret i en given situation.

Desuden har Google valgt at gøre stemmestyring til en væsentlig del af platformen. Uret vækkes ved at sige “OK Google”, hvorefter brugeren blandt andet kan stille spørgsmål, sende tekstbeskeder eller indstille en alarm.

Android Wear gør det potentielt også muligt for producenterne at indhente informationer fra fitness-apps på den tilknyttede Android-telefon og præsentere brugeren for real time-data som hastighed, distance, og hvor langt brugeren er nået i dagens konditionsmål.

Urene kommer

Google giver udviklerne mulighed for at vælge mellem to forskellige urskiver - firkantet og rund. Og LG og Motorola vil til sommer stå klar med hver sit ur i hver sin formfaktor.

LG kalder deres smartwatch for G Watch og vil ifølge firmaet selv blive det første produkt på den nye platform. Ud over at firmaet har designet uret efter den firkantede designmodel, er det stadig småt med detaljerne omkring uret. Men LG slår sig dog på, at uret vil gøre brug af platformens stemmekontrol.

Android Wear-platformen giver producenterne mulighed for at lave ure med enten en firkantet eller rund urskive. Og hvor LG har valgt den firkantede løsning, har Motorola meldt sig på banen med den runde urskive.

Motorola har med uret Moto 360 valgt at sigte mod de brugere, som holder af det klassiske og mere modeorinterede urdesign. Og med den runde urskive og læderrem ligner uret da også til forveksling et almindeligt ur.

Moto 360 vil blive lanceret til sommer, men i første omgang kun på det amerikanske marked.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere