Google-kryptografer bygger open source-bibliotek: Nu til flere sprog og platforme

Illustration: Bigstock
Med ny version af krypteringsbiblioteket Tink udvider Google-udviklere projektet til flere programmeringssprog og platforme, mens det tidligere uofficielle projekt føres ind under Googles bannere.

Google-udviklere har udgivet ny version af krypteringsbiblioteket Tink, der nu virker på flere programmeringssprog og platforme, skriver The Register

Tink blev lagt op på Github for et år siden efter en gruppe kryptografer og sikkerhedsudviklere ved Google oprindeligt havde udviklet det til eget brug.

Nu er version 1.2.0. kommet ud, og i den anledning kunne en af udviklerne bag projektet, Thai Duong, for første gang introducere det under Googles bannere på Google Security Blog.

Med den nye version kan biblioteket for første gang benyttes på »cloud, Android, iOS og mere,« mens det nu udover Java også støtter programmeringssprogene C++ og Objective-C, skriver Thai Duong.

Læs også: Går du op i dit privatliv? Her er din guide til et Google-frit liv

Han fortæller, at udviklerne, som arbejder med produktsikkerhed ved Google, oprindeligt byggede biblioteket for at gøre deres job lettere.

Det er bygget oven på eksisterende biblioteker som BoringSSL og Java Cryptography Architecture, men med foranstaltninger mod en række svagheder, som samme hold ved Google fandt i det såkaldte Project Wycheproof.

Målet er ifølge Thai Duong at »tilbyde kryptografiske API'er, der er sikre, lette at bruge og svære(re) at misbruge.«

»Med Tink kan mange almindelige kryptografiske handlinger som datakryptering, digitale signature, osv. laves med kun et par linjer kode,« skriver han.

Tink er blevet udviklet i to år indtil videre, og i den tid er projektet blevet populært internt i Google, hvor det blandt andet benyttes til at sikre data på Google Play, Google Assistant og Google Search på Android.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere